MODA MODA_IZDVOJENO

POLUMATURE I MATURE: Koju šminku i frizuru odabrati predlažu stručnjaci Kuće mode i ljepote ,,Zoran”

Odmah nakon prvomajskih praznika slijede polumaturske i maturske svečanosti. O tome koji stil odabrati kada je riječ o šminkanju i frizurama za ovaj poseban dan, za MNE magazin govore Ljubica Vukčević i Jelena Vukčević iz Kuće mode i ljepote ,,Zoran”.

Ljubica Vukčević Foto: Marija Stanković

Ljubica Vukčević smatra da, bez obzira na to što ove svečanosti važe za jedan od glamuroznijih događaja, to ne mora da znači da makeup treba da “vrišti”.

-Kakvu god toaletu da djevojke odaberu, nježan i prirodan način šminkanja biće odgovarajući i njihova prirodna ljepota biće još bolje istaknuta. Lice će dobiti sasvim novi sjaj uz nježnu i suptilnu šminku, a svaka djevojka treba da odabere da li će koristiti romantične roze nijanse ili tople nijanse u boji breskve. Takođe, obrazi, usne i oči neka budu istaknuti sličnim nijansama kako bi krajnji efekat bio blistav i prelijep izgled-kaže Ljubica Vukčević.

 

Ako se neko odluči za efektan i zavodljiv smokey eyes, dodaje ona,  onda treba birati upadljive sjajne, metalik nijanse sjenki za oči.

This slideshow requires JavaScript.

– Tako se dobija neobičan, a jako atraktivan izgled. Osim toga, “klasični” smokey eyes može biti još efektniji dodavanjem masnih sjenki koje će učiniti da pogled prosto blista.

Jelena Vukčević

Uz ovako naglašene oči predlog je nude ili svijetlo roze karmin kako se ne bi skretala pažnju sa očiju na usne-objašnjava naša sagovornica.

Za djevojke koje vole da koriste ajlajner, predlog je, na primjer, ajlajner u nekoj nježnoj pastelnoj boji ili čak mnogo tačkica umjesto ajlajnera…Postići će se sasvim drugačiji, nesvakidašnji izgled.

Što se tiče odabira frizure, Jelena Vukčević kaže da se mora imati u vidu odjevna kombinacija.

-I  ove godine su moderne lokne ili blago talasasta kosa, pa su talasi na kosi koja je nijansirana pramenovima moj predlog. Ako haljina zahtijeva nešto jednostavno onda jedan od predloga je visoki rep ili neka jednostavna punđa (španska ili nisko pokupljena kosa sa tapiranim profilom i puštenim pramenovima oko lica). U slučaju da neko ne voli punđe, alternative je kosa uvijena na četke i navijena na figaro. Takođe, dio kose može se pokupiti sa strane i učvrstiti, pa će frizura izgledati nježno i otmeno. Jedan od predloga su i pletenice koje takođe djeluju elegantno i  moderno-kaže Jelena Vukčević.

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.