MAGAZIN SLAJDER

NIKOLA IVANOVIĆ U OGLEDALU: Bio sam voljeno dijete cijelo svoje djetinjstvo

Današnji gost rubrike MNE magazina ,,U ogledalu“ je Nikola Ivanović. Dijete Podgorice, kako je najčešće pisalo u tekstovima pored njegovog imena proteklih sedmica, u srca ljubitelja košarke ušao je i ostao zauvijek nakon izuzetnih partija u dresu KK Budućnost, posebno u ABA ligi gdje je ove godine osvojio istorijsku titulu. Svojom igrom, srčanošću, skromnošću i time što je dizao ekipu i kada je padala, vodio je srcem i dušom, hrabro, dostojanstveno i odvažno, zaslužio je mural sa likom i natpisom ,,Ovo je moja kuća“ na ,,Šargarepi“, zgradi u kojoj živi, a čijem je otkrivanju, uz pjesmu i bakljadu navijača Budućnosti Varvara, i sam prisustvovao proteklog četvrtka.
,,Dvojka“ Budućnosti ponikla je u KK Džoker, prvo zaigrao za Mornar, zatim za Budućnost, pa za Megu, AEK i Orlandinu da bi se protekle godine vratio u Budućnost. Član je reprezentacije Crne Gore.
Djetinjstvo ga, kaže u ovom razgovoru za naš portal, asocira na kompletnu žensku stranu familije. U poslu teži da bude motivisan.
Na šta Vas asocira djetinjstvo?
– Moje tetke i babe i kompletnu žensku stranu familije! Sjetim se koliko su svi vodili računa o meni i bio sam voljeno dijete cijelo svoje djetinjstvo!
Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?
– Sjećam se da sam otišao od svoje prve stipendije od 150 eura ,,Pod Volat” sa drugovima iz odjeljenja i da smo popili pivo. Stavite slobodno, nema veze što smo bili maloljetni.
Na čemu insistirate u poslu?
– Težim tome da budem uvijek motivisan, jer moje iskustvo mi govori da samo iz toga stižu kvalitetni rezultati.
Koju knjigu/film biste preporučili?
– Film ,,Big Fish”, Tim Barton. Sad kad razmislim, možda i moj omiljeni film.
Koje jelo najviše volite?
– Kao sportista imam veliki problem da volim sve što je nezdravo :-), ali su presukači broj jedan. Ko zna zna.

Šta je potrebno za pravu ljubav?
– Vau. Moram malo da razmislim o ovome. Po mom mišljenju, da volite iste filmove i serije, i malo muzike. Bez ovoga, teško.
Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?
– U zadnje vrijeme slušam 2paca dosta i old school rap, iako nisam baš ogromni fan. Zanima me kako bi izgledalo to što stvara danas.

Putovanje koje pamtite?
– Bilo je divnih trenutaka, ali možda najljepše kad sam bio prošle godine u Milanu sa svoje dvije sestre i djevojkom. Ne toliko zbog grada, koliko zbog koncerata ,,Depeche Mode” i Hans Zimera. Neopisivi događaji.
 Pjesma Vašeg života je?
– Gorillaz – Clint Eastwood.

Bojana Radonjić
Foto:
Privatna arhiva