DRUŠTVO PREPORUKA

SC MORAČA: Na zatvorenom bazenu počela škola plivanja

Škola  sportskog plivanja za djecu i učenike, uzrasta od 5 do 18 godina na bazenima SC Morača, koju organizuje Društvo “Sportski objekti” počela je, a interesovanje je veliko. Otvaranjem zatvorenog bazena stvoreni su uslovi za rad škole plivanja na cjelogodišnjem nivou i na taj način uključivanje, prije svega, populacije djece i učenika.

Na osnovu izjašnjavanja polaznika, ili njihovih roditelja, polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe –prijepodnevnu od 9 do 11 sati i poslijepodnevnu od 18 do 20 sati. Program će se realizovati po mjesečnim ciklusima tri puta po sat vremena nedjeljno. Svi polaznici će na osnovu rezultata sa inicijalnog provjeravanja biti podijeljeni na osam homogenih grupa.

Predviđeno je da svaki polaznik provede na bazenu 24 sata za jedan mjesec. Svaki polaznik će, na osnovu inicijalnog ocjenjivanja biti uključen u nastavni program koji najbolje odgovara njegovim ličnim sposobnostima, znanjima i karakteristikama.

Stručni kadar škole plivanja čine stručni konsultant i instruktori plivanja.

Škola sportskog plivanja za djecu i učenike, uzrasta od 5 do 18 godina, nastala je na osnovama potrebe što upravo tom uzrastu pripada, tj. da se razvija i raste u optimalnim uslovima što mu ovaj ambijent znatno omogućava.

Cijena plivačke obuke za djecu do 18 godina iznosi 25 eura mjesečno, dok je za više članova iz jedne porodice obezbijeđen popust 50 eura za tri ili više članova iz porodice, a 40 za dvoje. Stariji od 18 godina obuku će plaćati 30 eura. Škola plivanja nije namijenjena neplivačima.