MODA SLAJDER

OTVOREN MAZDA FASHION WEEK MONTENEGRO: Kolekcije Suzane Perić, Branke Asanović, Jelene Atanasković i brenda ,,O bag”

Kolekcija Branke Asanović

Manifestacija ,,Mazda Fashion Week Montenegro XXIII”, u organizaciji Modne komore Crne Gore, otvorena je sinoć u ,,Capital plazi” u Podgorici revijama Suzane Perić, Branke Asanović, brenda ,,O bag” i Jelene Atanasković u sklopu svog brenda ,,Fantasia di Yeya”.
Suzana Perić prikazala je novu kolekciju za proljeće/ljeto pod nazivom „Most Wanted“, koju su činili modeli za mladu urbanu ženu, podržavajući je u njenoj potrebi za izražavanjem slobode i nezavisnosti.
Prikazane su nebo plave ukrojene haljine i kompleti sa teget cvjetovima i bež ukrojene haljine i kompleti sa teget i žutim cvjetovima, suknje, bluze, kompleti, uske kratke haljine sa širokim pojasevima, haljine spuštenih ramena i sa naramenicama u bijeloj i crnoj boji. Od materijala dominirali su pamuk i svila. Reviju je zatvorila Ava Karabatić u bijeloj dugoj haljini sa pozlaćenim detaljima i karnerima.

This slideshow requires JavaScript.

Branka Asanović, koja se, kako je podsjetila oficijelna spikerka, dva puta izborila sa opakom bolešću, predstavila je mini-kolekciju simboličnog imena ,,Victory”. Pobjednička kolekcija sadržala je sedam prelijepih kreacija koje su manekenke prikazivale uz ABBA-inu pjesmu ,,Money”, dok je defile prošao u znaku numere ,,Dancing queen”. Prikazane su svilena bijela haljina, bijeli komplet, pamučni bež mantili koji su se nosili preko pamučne haljine i kompleta, sako i haljina na tufne i sivi komplet. Odisale su elegancijom.
Asanović je za svoju kolekciju istakla da je to klasika, a inspirisana je bila proljećem.

This slideshow requires JavaScript.

– Drago mi je što sam nastupila poslije tri godine i da sam bila u ulozi manekenke i dizajnerke. To mi znači – kazala je Asanović nakon revije.
Brend ,,O bag” predstavio je kolekciju tašni za proljeće-ljeto u crnoj, plavoj, bež, žutoj, crvenoj, bijeloj nijansi koje su nosile glumica Branka Stanić, koja je i otvorila reviju, voditeljke Iris Polumenta, Ivona Blagojević, Bojana Ćorović, pjevačice Andrijana Božović, Monika Knezović, Nina Petković i Andrea Demirović, te modne blogerke.
Veče je zatvorila rođena Cetinjanka, s mjestom prebivališta i rada u Beogradu, Jelena Atanasković u sklopu svog brenda ,,Fantasia di Yeya”. Ono što je nju izdvojilo jesu ornamenti koji se posebnim procesom tkanja prenose na žakar trake izrađene na taftu i damastu. Kolekcija je namijenjena savremenoj, urbanoj ženi koja noseći sa sobom ornament pokazuje da vrednuje i čuva zdrave moralne i društvene norme. To je već pokazano sa gošćom koja je otvorila reviju, voditeljkom Dušicom Vugdelić u sivom kompletu sa ornamentalnim pojasom. Šare na pojasevima koji su krasili košulje, tunike, suknje, komplete, kratke, tri-četvrt pantalone, šortseve, šalvare i haljine, inspirisane su ornamentima iz manastira. Od boja preovladavale su siva i bijela.

This slideshow requires JavaScript.


Šminku i frizuru prve večeri radio je tim Vlado Beauty Bar, na čelu sa Marijom Ivanović-Šuković, oficijelna šminka bila je Inglot, dok su za scenografiju i tehničku podršku bili zaduženi Takt i Semiumlighting.
Manifestacija se nastavlja „Hipotekarna banka Fashion Day“-om u ponedjeljak kada će od 21 sat na Imanju Knjaz kolekcije predstaviti Mikele Miljoniko iz Italije i Andrijana Drinčić/ADesign studio.
Zaštitna lica manifestacije ,,Mazda Fashion Week Montenegro XXIII“ su Nemanja Ćalić, Ivana Bošković, Jovana Mićović i Milica Šćekić. 
Glavni medijski sponzori su A1 TV Montenegro, Lepota i Zdravlje, DRS, Gracija, MNE magazin i Bazar.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: Jovana & Đorđe Photography