DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Sajam poljoprivede posjećeniji od prošlogodišnjeg

Ovogodišnji Sajam poljoprivrede daleko je posjećeniji nego prvi, koji je organizovan prošle godine, te smo optimisti da će se trend nastaviti, da ćemo povećavati broj preduzeća i pojedinaca koji se bave poljoprivredom- saopštio je pomoćnik sekretara za rad, mlade i socijalno staranje za oblast preduzetništva u Podgorici Vladimir Pavićević.

Pavićević je naglasio da to znači da će u narednim godinama na nivou grada, ali i države, postojati izuzetno kavalitetan sajam, na kom se očekuju i izlagači iz regiona i Evrope, što će biti najbolji pokazatelj da Podgorica i Crna Gora imaju šta da ponude kada je u pitanju ta oblast.

Predstavnik Montenegro biznis alijanse Milan Dragić kazao je da su realizacija sajma i okruglog stola ,,Mogućnost razvoja poljoprivrede kroz saradnju sa turističkim i trgovinskim sektorom” samo mali dio aktivnosti koje ta organizacija sprovodi u saradnji sa Glavnim gradom, a koje imaju za cilj što veći plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda, posebno u sektorima turizma i trgovine, što je bitno za cjelokupni razvoj ekonomije.

Ovogodišnji sajam okupio je preko 40 izlagača, što je, ocjenjuju u Glavnom gradu, izuzetan odziv i organizatori su veoma zadovoljni.

Zadovoljni su i izlagači, s obzirom na to da su im obezbijeđeni prostor i štandovi na kojima su izložili proizvode, a poljoprivredni proizvođači, pritom, nijesu morali da plate nikakve nadoknade.

Na okruglom stolu, koji je prethodio otvaranju sajma, proizvođači su upoznali organizatore, prvenstveno predstavnike Ministarstva poljoprivrede, sa izazovima sa kojima se suočavaju prilikom razvoja i plasmana proizvodnje.

-Zaključeno je da se nastavi sa intenzivnom komunikacijom i aktivnostima ovakve vrste, koje imaju za cilj podsticanje domaće proizvodnje i stavarnje uslova za njen rast i razvoj. Upravo cilj organizovanja ovog događaja jeste promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda i intenziviranje saradnje poljoprivrednih proizvođača i predstavnika turističkog i trgovinskog sektora. Sajam poljoprivrede je prilika da se nastavi i osnaži saradnja među ovim sektorima, što je veoma važan uslov ne samo za razvoj poljoprivrede, već i ukupne ekonomije- ističu u Glavnom gradu.