MODA SLAJDER

PODGORICA: Igor Todorović predstavio novu kolekciju u hotelu CentreVille

Srpski dizajner Igor Todorović premijerno je večeras u podgoričkom hotelu CentreVille-lobby Living room-a predstavio kolekciju koja se sastojala od dva dijela. Prvi su činile ,,Ready to wear” proljećne kreacije, a drugi haute couture i demi couture kolekcija pod nazivom ,,Secret garden”.Revija je počela i završila recitacijom irskog glumca Džona Kavane u numeri ,,Dawn of a new century” irsko-norveškog dua ,,Secret garden”.
Upravo ta vječnost i taj novi svijet o kojima govori pjesma prikazani su u tajnom vrtu Igora Todorovića, kroz eleganciju, ljepotu i romantiku, jer to su stvari koje su neprolazne. Svaki komad imao je priču. I stav. Od lepršavih kostima i haljina na pruge sa crvenom mašnom, bijele haljine sa bršljanom u donjem dijelu, laticama ruža na čipkanoj crno-crvenoj haljini, šlicem na pruge na crnoj pripijenoj haljini, šala oko vrata sa resama, crnim bršljanom i pozlaćenim ili crnim lišćem na haljinama i kompletima, crnom čipkom na leđima ispod crvene haljine, otkrivenim leđima i izrezima… Bile su to kreacije izrađene od brokata, svile i krep tkanine.
Dame su, sudeći po komentarima nakon revije, bile očarane svime što je prikazano.

This slideshow requires JavaScript.

Zadovoljan je i kreator.

-Čitav moj tim i ja se radujemo svaki put kada se pomene Podgorica i to zaista nije floskula. Ono što je negdje i dokaz toga jeste da je ovo kolekcija koja je doživjela premijeru upravo u Podgorici i to je naš mali znak da mi volimo da smo ovdje. Mislim da su utisci dobri, koliko sam vidio  ljudi su uživali – prenio je Todorović utiske za naš portal.
Cilj je uvijek, dodaje on, da izazove emociju.
– Ako smo to postigli, onda smo uspjeli – kazao je Todorović.
Kao dijete, objasnio je u razgovoru sa novinarima, čitao je knjigu ,,Secret garden” koja mu je stvarala priču ,,čudnog svijeta koji je bio samo moj”.
– Želio sam da svakoj kreaciji dam ličnost, da svaka žena pronađe taj tajni vrt – kazao je Todorović.
Na naše pitanje  da prokomentariše činjenicu da  sve više dizajnera se odriče krzna i kože u kolekcijama, Todorović je kazao:
– Ekološko krzno je danas vrlo diskutabilan termin. Postoje brojna krzna takvog sadržaja da ne mogu da se raspadnu u zemlji u odnosu na prirodu. Međutim, to je stvar neke politike kuće, približavanja određenim tržištima, odluka kreativnih direktora. To je nerijetko politika koja je ustanovljena na nivou nekih struktura da li će neko ići u ovom ili onom pravcu. To, ipak, ne ukida da brend i dalje ima sva moguća krzna koja potpisuje niko drugi do Karl Lagerfeld – kazao je Todorović za MNE magazin.
Dame su pozvane da sjutra od 10.00 do 18.00 sati dođu na Trunk show koji će biti održan u Grand Room-u na prvom spratu hotela CentreVille, kojem će prisustvovati i kreator.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac