DRUŠTVO SLAJDER

LJEPOTA IMA NOVU ADRESU: Otvorena kancelarija ,,Oriflame“-a u Podgorici

Novi showroom kompanije ,,Oriflame” otvoren je danas na adresi Bulevar Džordža Vašingtona 24 u Podgorici.

U ime kompanije goste je pozdravila Andrea Radović, regionalna menadžerka prodaje za Crnu Goru, koja je kazala da je kampanju otvaranja krasio slogan ,,Ljepota ima novu adresu”.

– Na ovoj adresi naša vrata su za vas uvijek otvorena. Nadam se da ćemo na ovom putu, novom, svježem i, za sada proljećnom, da ispisujemo novu priču – kazala je Radović.

Generalna direktorica ,,Oriflame”-a za Srbiju i Zapadni Balkan Kosovka Tičić kazala je da je cilj ,,Oriflame”-a da bude prijatelj svake porodice.
– Još od 2004. mi smo u Podgorici, vaši smo sugrađani i dio smo Crne Gore, vaših života i porodica. Naša kompanija, naše švedsko nasljeđe, naš asortiman proizvoda je jedna lijepa priča ,,Oriflame”-a  za svaku porodicu – istakla je Tičić.

Ono što izdvaja ,,Oriflame”, dodala je, jeste švedsko nasljeđe i principi na osnovu kojih rade i žive.

– U ,,Oriflame”-u, zahvaljujući našim vrijednostima, principima i švedskom nasljeđu, svemu što ,,Oriflame” nudi, imamo mogućnost da se ostvarimo i pokažemo sve ono što nosi svaki pojedinac. Mi imamo puno ljepote, divne proizvode, istraživačke centre, 30 patenata, mnogo moćnih stvari koje stoje iza ovih podataka. Ali, naše najveće bogatstvo su upravo ljudi. I sa tom misijom i sa tim ciljem nastojaćemo da ljepotu na svoj način svaka dama i gospodin dožive u Crnoj Gori, da im je približimo, kako to mi možemo, da pomognemo da svi zajedno živimo ljepotu na svoj jedinstven način – poručila je Tičić.

Direktor prodaje ,,Oriflame”-a za  Srbiju, Kosovo i Crnu Goru Dalibor Opačina podsjetio je da je ova švedska kozmetička kompanija prošle godine proslavila 50. rođendan, te da je najveća kompanija u Evropi direktne prodaje u oblasti kozmetičke industrije.

– U Crnoj Gori poslujemo od 2. februara 2004. godine i evo danas, ,,Oriflame” je u novom ruhu. Najveći dio našeg poslovnog portofolia je kozmetika, šminka, ali dvije strateške kategorije su wellness i skin care, njega kože sa prestižnom kolekcijom NovAge. Ovo što je u ovom prostoru  je koncept kataloške prodaje, showroom gdje svi naši konsultanti i svi ljudi dobre volje iz Podgorice i Crne Gore mogu doći, pogledati proizvode, probati, prelistati katalog i sa našim ljubaznim koleginicama nešto pronaći za sebe. Pored toga imamo trening salu gdje održavamo obuke, prezentacije, druženja, dio za wellness. Tu je i jedinstveni API aparat u svijetu kozmetike, odnosno NovAge-a – proveo je Opačina posjetioce kroz ponudu ,,Oriflame”-a u novoj kancelariji.

This slideshow requires JavaScript.

PR menadžerka ,,Oriflame”-a Katarina Savković predstavila je kampanju ,,Ljepota na moj način”.

– Meni je veliko zadovoljstvo što smo od ove godine počeli da se bavimo lijepom pričom. Htjeli smo na ovaj način da damo širu sliku naše kompanije, a to je da pričamo o ljepoti na svoj način, da njegujemo različitosti među ženama, među ljudima, da pružamo podršku ženama koje su jedinstvene, koje vjeruju u sebe, koje imaju samopouzdanja, da ne podležu standardima ljepote nego da uvijek budu svoje, da uvijek budu prirodne, da vjeruju u sebe jer na taj način samo mogu da budu istinski lijepe – rekla je Savković.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa proizvodima, pogledaju novi showroom, urade pregled lica novim aparatom NovAge i provjere stanje u organizmu putem tanita analizatora.
Menadžerka prodaje za Beograd i centralnu Srbiju Selena Aleksandrić predstavila je kolekciju NovAge by Oriflame za njegu kože za žene i muškarce. U pitanju je šest kolekcija, pet za njegu ženskog tipa kože i jedna muška kolekcija.
– NovAge je premium brend. Potrošač ima mogućnost da odabere kompletno rješenje za lijepu, zdravu i sjajnu kožu prilagođenu sopstvenim potrebama. Svih pet kolekcija nose sa sobom određene benefite. Prva kolekcija je namijenjena starosnoj dobi žene od 20 do 30 godina, s tim što je to prva njega koju je potrebno uvesti. Zove se ,,True perfection”. Sljedeća kolekcija je namijenjena starosnoj dobi žene od 30 do 40 godina. Tada se na koži lica već pojavljuju prve bore, otvorene pore i prvi znaci starenja i ta kolekcija se zove ,,Ecollagen”. Ona utiče na linije i bore, nedostatak vlažnosti i popravlja izgled beživotne kože. Treća kolekcija, koja je omiljena svim ženama, je ,,Ultimate lift” jer ona pokriva kategoriju od 40 do 50 godina. Utiče na prve znake na koži, kad je oslabljen tonus, kad se koža opušta, kad je prisutan nedostatak vlažnosti.  Mi imamo rješenje da vratimo kožu u što bolje stanje, da svaka žena izgleda njegovano, zdravo i blistavo. Imamo ,,Time restore” kolekciju koja je prilagođena potrebama svake žene od 50+ godina. Ona reaguje na prve znake kao što su staračke pjege, duboke bore, gubitak gustine. Kolekcija ,,Bright sublime” napravljena je za potrošače koji imaju izazove sa tankim flekama, neujednačenim tenom, kombinacijom finih pojavljivanja bora i proširenih pora. To je specijalna kolekcija formulisana da utiče na pigmentaciju na koži lica – pojasnila je Aleksandrić.

U aprilu je, dodaje ona, lansirana kolekcija  ,,NovAge for men”.– Naučno je dokazano da kada korisnik koristi kompletnu rutinu, odnosno sve proizvode, sedam puta je bolji rezultat. Isto to je uvedeno u mušku kolekciju, s tim što ženama je rutina drugačija – rekla je Aleksandrić.

Što se tiče Oriflame API aparata, on je posljednja riječ tehnike.

– Ovaj aparat nalazi se u 66 zemalja u kojima je ,,Oriflame” i svi ga uspješno koriste. On analizira sedam ključnih parametara kože – hidrataciju, masnoću, pore, melanin, akne, bore i osjetljivost. Analiza API aparatom je vrlo jednostavna, proces traje samo četiri minuta zato što ovaj aparat u sebi ima kameru i on se samo blago prislanja na kožu. Koža se slika sedam puta. Underskin program koji je u računaru uspješno potom evidentira stanje kože lica – kazala je Aleksandrić.

This slideshow requires JavaScript.

Wellness koordinator ,,Oriflame”-a za Zapadni Balkan, doktor medicine Goran Tanasković, rekao je za MNE magazin da je suština wellness kategorije, kao najmlađe kategorije koja postoji od 2009. godine, proizvodi koji su namijenjeni da nadoknade sve praznine koje osoba ne može da unese putem hrane.

– Koliko god se trudili da unesemo sve ono zdravo, dinamika se dosta promijenila posljednjih dvije decenije i iz tog razloga su kreirani proizvodi koji bi nam olakšali svakodnevnu rutinu. Kreirana je kategorija sa širokom paletom poizvoda gdje možete na raznorazne načine da nadoknadite i popunite sve ono što ne možete da unesete putem zdrave ishrane. Koncept je da to nije zamjena za obrok nego dopuna ishrane – ističe Tanasković.

Šejkovi, dodaje on, imaju ukus, dok je proteinska mješavina bez ukusa ,,što daje jedinstvenu mogućnost da je možete koristiti prilikom kuvanja ili pečenja”.

– Drugi unikatan proizvod – mikroelementi koji su nam potrebni kao što su vitamini, minerali je wellness pack, kombinacija koja uključuje omega 3 masne kisjeline i jedan od najmoćnijih antioksidanasa astaksantin tako da dobijate kesicu zdravlja koja poboljšava imunitet i daje više energije – objašnjava Tanasković.
Za uređaj tanita analizator kaže da svaka osoba može da dođe i na relativno lagan način provjeri svoje stanje u organizmu.

– On daje deset parametara. Nekih petnaestak sekundi traje sam proces analize. Samim tim imate presjek stanja i na čelu sa stručnim timom možemo da vam damo preporuku na osnovu vaših rezultata kako možete najbolje da iskoristite naše proizvode. Sve su priorodni sastojci, upotrebljen je najviši stepen kontrole kvaliteta i čitav proizvodni proces se nalazi unutar Evropske unije. Sve zemlje dobijaju isti proizvod, nema dvostrukih standarda, vodimo računa da kupac bude na prvom mjestu – kaže Tanasković.

Na svečanom otvaranju bili su, pored gostiju iz modnog, medijskog i poslovnog života Podgorice, operativni menadžer za Zapadni Balkan Aleksandar Zubić, branch manager iz Prištine za Oriflame Kosovo Bardil Abazi, te Dragana Kostić i Miodrag Đekić iz Podgorice.
Enterijer je osmislila arhitektica Ivana Kapetanović.

Podsjetimo, kompanija ,,Oriflame”, sa tradicijom od 50 godina, danas je međunarodna poznata kozmetička kompanija direktne prodaje prisutna u više od 60 zemalja svijeta. Široka paleta kvalitetnih, prirodnih, inovativnih švedskih proizvoda put do krajnjih potrošača pronalazi posredstvom 3.6 miliona nezavisnih konsultanata. Zajedništvo, duh i strast su tri osnovne vrijednosti ,,Oriflame”-a. Vjerujući u ove vrijednosti, grade tradiciju uspjeha, istovremeno čineći svijet malo boljim mjestom za život.
B.R.
Foto: B. Šekularac