ART SLAJDER

MARKO STOJANOVIĆ LOUIS PREMIJERNO U KIC-U: ,,Ovo je bila najbolja žurka koju sam doživio”

Beogradski kantautor Marko Stojanović Louis oduševio je publiku na premijernom nastupu sa bendom sinoć na Velikoj sceni Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović” u Podgorici. Ali, ni on nije ostao ravnodušan na publiku. Bio je to pravi ,,soulful“ koncert, pun duše.
Koncert je otvorio naslovnom numerom drugog albuma ,,Beskraj“ nakon koje je otpjevao ,,Lose yourself“.
– Hvala što ste došli večeras, što je puna sala. Meni je srce puno – rekao je Stojanović.

Marko Stojanović Louis sa specijalnim gostom Gump Forestom

Podsjetio je zatim da je pjesmu ,,Pada noć“ sa albuma ,,Beskraj“ snimio u Crnoj Gori. Pozvao je na scenu specijalnog gosta, hercegnovskog perkusionistu Gorana Milojevića, poznatijeg kao Gump Forest, koji je bio dio spota. Sa njim je zasvirao u pjesmi ,,I need you in my life“.
Uslijedila je numera ,,Raj za avanturiste“ da bi u narednoj, ,,Shine on me“, svjetla obasjala njega i izvanredni bend, a publika zaplesala i zapjevala, držeći ritam rukama. To je ostavilo toliki utisak na Stojanovića da je sišao među publiku.
– Joj, kako je ovo lijepo, divni ste. Hvala vam, ljudi! Hvala KIC-u, perfektna organizacija! Ovo mi je samo znak da moram da dođem opet – poručio je Stojanović.
Tu je žurka tek počela, pa su svi u prepunoj sali KIC-a pjevali i plesali uz pjesme ,,Karika“, ,,Cveće cafnalo“, ,,Pašanu“, ,,Đelem đelem“, ,,Everybody follow“ i druge. Izvođenje numere ,,I saw you smile“ posvetio je ocu Ljubiši Stojanoviću Luisu.
Završetak regularnog dijela koncerta obilježila je pjesma ,,Funky Chicken“ i specifični ,,kokošji“ ples Marka Louisa s publikom ispred bine.
Za bis koji je publika dočekala na nogama ostavio je numere posebnog značenja – očevu ,,Doviđenja“ koja je i kod Stojanovića i kod publike probudila jedinstvenu emociju, ,,Sweet love“ koju je posvetio sinu i supruzi i na kraju, za ,,najbolju žurku koju je doživio“ pjesmu ,,Raj za avanturiste“.
– Još mi je glava na stejdžu i još nisam sišao sa stejdža. Nemam riječi, ovo je stvarno, nisam lagao, možda jedna od najboljih žurki u mom životu – prenio je utiske Stojanović za MNE magazin nakon koncerta.
Tekst i foto: B. Radonjić

kud duga