ART PREPORUKA

,,POBUNA” STIŽE: Zigi Marli objavljuje novi album

Zigi Marli, kralj rege muzike i sin legendarnog Boba Marlija obradovao je fanove objavivši da u maju stiže njegov sedmi solo album prikladnog naziva, s obzirom na trenutna svjetska dešavanja, „Rebellion Rises“, ili u prevodu „Pobuna raste“. Ako se istorija bude ponovila, tj. ako novi album ponovi uspjeh posljednjeg, objavljenog prije dvije godine, zvijezdu ovogodišnjeg Exita očekuju hvalospjevi i nagrade. Naime, njegov prethodni album donio mu je osmi Gremi i pozicionirao ga na prvom mjestu Bilbordove rege top-liste, što je predstavljao četvrti put da ovaj priznati rege umjetnik postiže takav uspjeh.

Svestrani i strastveni Ziggy zaslužan je za sve tekstove i produkciju, te se to i te kako ogleda u završnom proizvodu, koji odiše pozitivnom energijom i snažnim stavovima prema trenutnim događanjima na svjetskoj pozirnici. Kroz tekstove, Marli poziva čovječanstvo da se udruži i okrene aktivizmu kroz ljubav.

Pobuna počinje u umu, melodiji i muzici, tvrdi ovaj muzičar.
– Mi smo provodnici toga. Pobuna je svijest. Sada je svijest počela da se širi, više smo budni i ustajemo – ističe Marli.

Naslovna numera albuma „Rebellion Rises“ odjekivaće ovog ljeta Evropom kada Zigi krene na evropsku turneju, u okviru koje će posjetiti Srbiju i nastupiti na EXIT festivalu u julu. Petrovaradinska tvrđava i glavna bina biće idealna lokacija za izvođenje ove pjesme, zbog skandirajućeg refrena koji budi želju za promjenom. Poznati muzičar savršeno predstavlja i ovogodišnju temu poznatog festivala ,,Freedom”.

Sasvim je izvjesno da su skoro svi članovi Marli familije imali sreće da naslijede talenat Boba Marlija i ljubav ka muzici. Naime, nedavno je i Zigijeva ćerka, mlada Zuri, u intervjuu za prestižni V Magazine otkrila planove za svoju muzičku karijeru koja obiluje modernim elektro pop zvukom.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Dog Eat Dog, Slaves, Jax Jones, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Idles, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Ofenbach, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

Ulaznice za festival po promotivnoj cijeni sa 60% popusta od finalne, za 58 eura biće u prodaji najkasnije do 20. aprila do kraja dana ili do isteka zaliha, nakon čega će cijena biti viša. Ulaznice se prodaju putem mreže Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta ,,Tobacco S Press” u 23 grada Crne Gore, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smještaj i prevoz do EXIT festivala.