PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Prijateljska utakmica Brazil-Hrvatska 3. juna na Enfildu

Foto: Reuters

Prijateljska utakmica Hrvatske i Brazila zakazana je za 3. jun u 16 sati po hrvatskom vremenu, a biće odigrana na kultnom stadionu Enfild. Enfild je dom ekipe Liverpula, popularnih Redsa, čije boje uspješno brani i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.
Liverpul je jedna od najuspješnijih ekipa Evrope i svijeta, a velik dio bogate sportske istorije tog kluba ispisan je upravo na terenu Enfilda. Osim toga, vjerni i bučni navijači Redsa uživaju poseban status u fudbalskom svijetu, pogotovo u trenutku kada se uoči početka utakmica s tribina začuje jedinstvena himna ,,You'll Never Walk Alone”.
Hrvatska i Brazil će susret iskoristiti i kao jednu od posljednjih provjera uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvatska će nastupiti u Grupi D zajedno s Nigerijom, Argentinom i Islandom, dok Brazilce u Grupi E čekaju Kostarika, Švajcarska i Srbija.
– Brazil je najatraktivnija ekupa na svijetu i čini me ponosnim što je Hrvatski nogometni savez uspio da dogovori ovaj spektakl upravo u Liverpulu. Izrazito se radujemo uživati u atmosferi Enfilda, gdje Vatreni još nisu igrali. Radi se o kultnom stadionu i uvjeren sam da će naši reprezentativci uživati u ovoj utakmici, zajedno s našim navijačima i svim ostalim gledaocima. Utakmica sjajnih sastava poput Brazila i Hrvatske sigurno je zaslužila biti odigrana na legendarnom stadionu / poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Izvor: sportske.jutarnji.hr