ART PREPORUKA

HILTON PODGORICA: Sjutra ,,Hor bečkih dečaka”, predstava koja ne ostavlja ikoga ravnodušnim

Predstava ,,Hor bečkih dečaka”, po tekstu Miroljuba Nedovića, a u adaptaciji i režiji Irfana Mensura, biće izvedena sjutra u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela ,,Hilton Podgorica”.
– Uživajte u predivnom ambijentu i odličnim glumcima. Ostvarenje koje vas neće ostaviti ravnodušnim – poručuju organizatori.
Igraju Slobodan Boda Ninković, Predrag Ejdus i Irfan Mensur.

Komedija ,,Hor bečkih dečaka” je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje im je vedrina i optimizam. Radnja se događa usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svijetla. Tu je i jedan krevet, i jedan TV na izdisaju, i nekoliko pacova…
Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive neki kao život. Vule i Aca žive neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Za tu, Bečku, improvizaciju je zadužen Džoni. Džoni je gastrabajter druge generacije. Džoni pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini.
U životu svakog našeg čovjeka postoji onaj trenutak očaja kada u samo odbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života, tada se smijemo svim svojim moćima, nemoćima, uspjesima i neuspjesima…To je posebna kategorija srpske duhovitosti. To je šala na račun sopstevenog mentaliteta, zbog koje ova predstava može da se nazove i ,,genetska komedija”, kaže se o predstavi.
Informacije i rezervacije na broj 020 443 443.
Mn.M.