DRUŠTVO PREPORUKA

„EVROPA I JA“: Konkurs za đake osnovnih i srednjih škola

Ministarstvo evropskih poslova raspisuje konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Dana Evrope. Konkurs je otvoren od 20. marta do 27. aprila.

Kako navode iz Ministarstva, zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se ovako pruža mogućnost da, na način koji je njima najprijemčiviji, iskažu svoje interesovanje i stav o Evropskoj uniji, vrijednostima koje ta zajednica baštini i o procesu pristupanja Crne Gore EU.

-Učenici su slobodni da izaberu način na koji žele da se izraze, bilo kroz likovni ili vajarski rad, literarni rad, pjesmu, kompoziciju, video, fotografiju ili neku sličnu umjetničku formu- navodi se u saopštenju.

O nagradama će odlučivati stručni žiri, a pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Dana Evrope i prikladno nagrađeni, objašnjavaju iz Ministarstva.

Konkurs se realizuje u okviru projekta ,,EU4ME” koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova, i dio je aktivnosti predviđenih Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2014-2018.

Radove je potrebno dostaviti do 27. aprila, sa naznakom: Za konkurs Ministarstva evropskih poslova povodom obilježavanja Dana Evrope na e-mail [email protected] ili na adresu Ministarstvo evropskih poslova, Bulevar Revolucije br. 15, 81 000 Podgorica.

Uz rad je neophodno dostaviti i osnovne podatke o autoru (ime, prezime, razred, škola, mjesto). Najbolji radovi i imena autora/autorki će biti objavljeni na www.eu.me.