MODA PREPORUKA

CRVENI TEPIH SA OSKARA: Vilijams očarala, Moreno reciklirala haljinu iz 1962.

Alison Vilijams (Foto: Vanity Fair)

Zvijezde su zasijale u punom sjaju na sinoćnjoj jubilarnoj, 90. dodjeli Oskara. Crveni tepih bio je ispunjen lijepim, svedenim kreacijama.
Ipak, najveće pohvale dobila je glumica Alison Vilijams u modelu ,,Armani Privé Couture”-a. Takođe, modne stručnjake očarale su Lesli Bib u Džej Mendelovoj kreaciji, Džordan Pil u kreaciji Kelvina Klajna, Margo Robi u modelu ,,Chanel Haute Couture”, Timoti Šalame u ,,Berluti”-ju, Alison Dženi i drugi.

Foto: Kevin Mazur/Wireimage-Bettmann Collection

Rita Moreno ,,reciklirala” je haljinu sa dodjele Oskara 1962. Moreno je pjevačica, glumica i plesačica, jedna od 12 osoba u istoriji filma koja je osvojila Oskara, Gremija, Emija i Tonija. Sada 86-godišnjakinja, te 1962. godine Moreno je dobila Oskara za ulogu u ,,Priči sa zapadne strane”.
– Nisam ni znala da ću pobijediti, bila sam sigurna da će to biti Džudi Garland za ,,Judgement at Nuremberg”. Doletjela sam iz Manile sa Filipina i tamo je ova haljina bila sašivena – kazala je Moreno Rajanu Sikrestu za ,,E! broadcast”.

 

Ajvori, foto: Jeff Kravitz/FilmMagic

Zvijezda večeri bio je i mladi Timoti Šalame, nominovan u kategoriji za najboljeg glavnog glumca za ulogu u filmu ,,Call me by your name”. Naime, bio je tolika zvijezda da je scenarista ovog filma Džejms Ajvori na crvenom tepihu pojavio se u majici sa Šalameovim likom.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.