MAGAZIN PREPORUKA

PODRŠKA KOLEGINICAMA: Dejvid Švimer pokrenuo kampanju #AskMoreOfHim

Foto: AFP

Već nekoliko mjeseci u javnosti je aktivna veoma glasna kampanja #MeToo i #TimesUp, koju su pokrenule i vode neke od najsnažnijih žena u industriji, a sada su se priči aktivno priključili i muškarci.
Glavni pokretač cijele priče je popularni Ros iz ,,Prijatelja”, glumac Dejvid Švimer, a osim njega u priču su se uključili Dejvid Arket i Met Mekgori, piše Independent.


Pozdravljamo hrabrost i obećavamo našu punu podršku hrabrim ženama, ali i muškarcima, koji su javno istupili kako bi prepričali sopstvena iskustva vezana uz uznemiravanja, zlostavljanja i seksualno nasilje u ovoj zemlji – navodi se u pismu koji su potpisali glumci.

– Kao muškarci, imamo posebnu odgovornost da spriječimo zlostavljanje i prije nego što se ono dogodi. Za većinu seksualnog uznemiravanja i nasilja tog oblika, nažalost, krivi su muškarci, dogodilo se ono u Holivudu ili ne – dodao je.

U pismu dalje piše da, iako nisu svi muškarci počinioci seksualnog zlostavljanja, neki su možda omogućili drugima da djeluju na štetan način tako što su odbili da preduzmu mjere protiv njih.

– Kao kolege glumci, producenti i reditelji, nadamo se da će ova akcija podstaknuti ostale muškarce da nam se pridruže – navodi se u pismu.
Glumica Džesika Čestejn, koja je i sama jedna od naglasnijih zagovarateljica kampanje #MeToo i #TimesUp, na Twitter-u je pohvalila ovu podršku kolega.

– Nadam se da će, kada ovo pismo ljudi vide, još više muških kolega potpisati i podržati pokret #askmorehorhim – napisala je na Twitter-u.

Inače, za razliku od Zlatnih globusa i nagrade Bafta, slavni koji će u nedjelju prisustvovati Oskarima, neće morati da nose crnu odjeću kako bi iskazali podršku kampanji #TimesUp. Ipak, u programu dodjele Oskara predviđen je specijalni trenutak koji će označiti i upozoriti svijet na ovaj pokret.

Izvor: net.hr