MAGAZIN PREPORUKA

UOČI KONCERTA U VARAŽDINU: Objavljen prvi blu-ray Dina Merlina u zagrebačkoj Areni

Foto: Promo

Nakon što je nedavno rasprodao zadarsku Arenu i priredio nezaboravan doživljaj, Dino Merlin se priprema za već uveliko rasprodati koncert u varaždinskoj Areni, 03.3. To je drugi koncert u Varaždinu u sklopu aktuelne turneje ,,Hotel Nacional”. Posljednji put nastupio je tamo 2016. godine. Ovaj umjetnik izuzetno je popularan u cijelom regionu pa kad negdje tako brzo ponovo dolazi, i još k tome u Arenu, onda se i cijeli njegov tim posebno priprema kako bi doživljaj koncerta uvijek bio drugačiji. Zato se ovog puta vjernoj publici vraća s novom produkcijom, pozornicom i posebnim vizuelno-scenskim showom pripremljenim baš za varaždinsku Arenu, saopšteno je PR tima Dina Merlina.
Od juče (02.3) u prodaji je prvi Blu-ray Dina Merlina sa snimkom koncerta iz rasprodate Arene Zagreb koji je jedan od najznačajnih muzičara u regionu održao u sklopu svjetske turneje „Hotel Nacional“ 3. decembra 2016. godine. Koncert je to na kojem je više od 20.000 gledalaca svjedočilo pravom muzičkom i vizuelno-produkcijskom supershowu koji je Croatia Records odlučila da ovjekovječi na Blu-rayu pod nazivom „Dino Merlin – Arena Zagreb“.

Foto: Promo

Da je riječ o velikoj muzičkoj zvijezdi pokazuju oboreni rekordi posjećenosti u svim najvećim dvoranama u regionu i više od 650.000 posjetilaca na koncertima u posljednje četiri godine, kao i uspjeh posljednjeg studijskog albuma „Hotel Nacional“ koji je stigao do 8. mjesta najcjenjenije svjetske top-liste Billboard World Albums.

Svaki singl je postigao veliki uspjeh, a video-spotovi broje milionske preglede na YouTube-u. Tako, na primjer, pjesma „Školjka“ bilježi više od 22 miliona pregleda, što Merlina svrstava u najveće regionalne muzičke zvijezde. Pjesme na njegovim koncertima stvaraju posebnu atmosferu i emociju, što publika vjerno prati više od 30 godina koliko traje njegova karijera. Svih tih godina napisao je neke od ultimativnih hitova i najljepših pop pjesama koje su ikada napisane na našim prostorima, a na brojnim koncertima, kako ovdje, tako i u svijetu, okuplja mnoštvo generacija uvijek koristeći najmoderniju produkciju i postavljajući muzičke trendove. Stoga će i ovo sjajno Blu-ray izdanje publika dočekati s oduševljenjem i uživati u nekim od najvećih i bezvremenskih hitova Dina Merlina, saopšteno je iz njegovog PR tima.

Foto: Promo

Ovaj limited edition Blu-ray obogaćen je knjižicom na 16 stranica s fotografijama te opisom koncertnog spektakla u Areni Zagreb. Režiju koncerta potpisuje Marko Zeljković, dok produkciju Blu-raya potpisuju CMC i Croatia Records u saradnji sa Magazom iz Sarajeva. Svi kupci Blu-raya dobiće i download kod za besplatno preuzimanje video-materijala na svoj kompjuter, a live audio-snimci svih pjesama dostupni su i na digitalnim platformama iTunes, Deezer i Spotify, saopšteno je iz Croatia Records-a.
Mn.M.