DRUŠTVO PREPORUKA

SRBIJA: Maloljetnici ucjenom tjerali tinejdžerku na seks

Ilustracija

Policija je podnijela krivične prijave protiv N. B. (17) i N. M. (17), tinejdžera iz Petrovca na Mlavi zbog sumnje da su ucjenjivanjem prisilili maloljetnu S. M. (15) iz ovog mjesta na seksualne odnose sa njima.
Kako nezvanično saznaje ,,Blic”, oni su osumnjičeni da su djevojčici prijetili da će na društvenim mrežama objaviti snimak njenog intimnog odnosa sa bivšim momkom ukoliko ne spava i sa njima.
S.M. je navodno, kada je imala 15 godina, pristala da snimi intimnu scenu sa svojim tadašnjim momkom. Ali, kada je raskinula sa dečkom, video-klip je došao u ruke N.B. i N.M. koji su počeli da je ucjenjuju da će na društvenim mrežama objaviti taj snimak.
Djevojka je pristala na seksualan odnos sa njima plašeći sa da će zaista objaviti snimak. Međutim, N.M. i N.B. su, otišli i dalje, primoravajući S.M. da ima odnose i sa njihovim prijateljima.
Sve se okončalo tako što su N.M. i B.B. organizovali i orgije sa S.M. koje su i snimali i u kojima je bilo najmanje desetorica učesnika. Nakon toga, djevojka je riješila da slučaj prijavi policiji u Požarevcu.
S.M. je, saznajemo, do detalja ispričala policijskim službenicima kroz kakvu je torturu prolazila posljednjih godinu. Odmah nakon toga, organi reda su lišili slobode N.M. i N.B. i podnijeli krivičnu prijavu zbog podvođenja i silovanja.
Nakon toga, imajući u vidu da su u pitanju maloljetnici, N.M. i N.B. su pušteni da se brane sa slobode, a brigu o S.M. je preuzeo požarevački Centar za socijalni rad.
Izvor: Blic.rs