MAGAZIN PREPORUKA

PODGORICA: Prvi sajam viskija u Crnoj Gori 24. i 25. februara u hotelu CentreVille

Prvi sajam viskija u Crnoj Gori „Whisky Fair“ biće organizovan u subotu i nedjelju, 24. i 25. februara u hotelu CentreVille. Na sajmu će biti predstavljeno više od 100 vrsta viskija iz Škotske, Irske, Sjedinjenih Država, Češke, Japana, Indije i Tajvana.

Sajam će okupiti regionalne stručnjake koji će publici predstaviti čari najpoznatijeg škotskog pića, objasniti postupak njegovog nastanka, ali i naučiti zainteresovane kako viski uskladiti sa hranom.

Organizaciju Sajma podržala je Turistička organizacije Podgorica (TOP).

 -Vjerujem da će Sajam viskija iz godine u godinu privući sve veći broj izlagača i posjetilaca, te da će i ova manifestacija doprinijeti dodatnoj promociji i boljem pozicioniranju Podgorice kao turističke destinacije.Turistička organizacija Podgorice sa zadovoljstvom je podržala inicijativu hotela CentreVille, jer kroz ovakve oblike saradnje institucija Glavnog grada i predstavnika turističke privrede, svi zajedno doprinosimo boljoj i kvalitetnijoj turističkoj ponudi Podgorice-istakla je Tatjana Popović, direktorica Turističke organizacija Podgorice.

Dnevna ulaznica za Sajam, koja se može kupiti na recepciji hotela, košta 10 eura. Uz ulaznicu dobijate i 10 kupona za degustaciju viskija. Dvodnevna ulaznica dostupna je po promotivnoj cijeni od 15 eura. Sajamska prezentacija i degustacija viskija biće organizovana u lounge baru The Living Room, oba dana.

-The Living Room hotela CentreVille za relativno kratko vrijeme postojanja pozicionirao se u sam vrh ugostiteljske piramide Podgorice, a i Crne Gore. Gostima pružamo nesvakidašnja iskustva, dok istovremeno emitujemo osjećaj pripadnosti, bliskosti, i poistovjećivanja sa prostorom njihove i naše, zajedničke dnevne sobe. Upravo u dnevnoj sobi organizovaćemo prvi internacionalni sajam viskija u Crnoj Gori, koji će okupiti ljubitelje ovog pića iz cijelog svijeta. Organizovati prvi sajam bilo koje vrste predstavlja izuzetnu čast, međutim i odgovornost. Ubijeđeni smo da će svi posjetioci uživati kako u degustacijama, tako i u predavanjima i večernjim žurkama-kazao je Milo Radonjić, PR i marketing menadžer hotela CentreVille.

 Ako želite da doživite posebno iskustvo, Radonjić preporučuju VIP experiences radionicu, koja se u subotu veče 24. februara održava u predsjedničkom apartmanu. Predsjednik Udruženja “Bartenders 710” Vladimir Simić i osnivač “Bar Akademije” Nebojša Lazarević predstaviće prestižne viski brendove, kao što  su Jack Daniels SINATRA, Johnnie Walker Blue Label, Glenmorangie Signet, Glendfiddich IPA ExperimentiKavalan, uz degustaciju za sve učesnike.

-Osim sajamskog dijela, zakazani su turniri u blackjack-u i pikadu, a svako veče u The Living Room-u biće organizovane žurke. Dok uživate u ukusu najfinijeg viskija, svi zainteresovani mogu da uljepšaju svoje brade i frizure, za šta će biti zadužen tim Vlado Beaty bara. Posjetiocima koji su željni avanture, preporučujemo da posjete štand organizacije DiscoverMontenegro, koja će tokom Sajma promovisati helikopterske letove iznad Podgorice-navode organizatori.