DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Oprezno zbog poledice i odrona

Auto-moto savez Crne Gore upozorio je jutros na moguću poledicu u višim predjelima na sjeveru, na mostovima i prilazima tunelima, kao i na učestale sitnije odrone zbog najavljenih nestabilnih vremenskih prilika.

Oni su savjetovali vozačima da vožnju prilagode uslovima na putu.

Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Neprohodni su putevi Mioska-Semolj-Boan i Trešnjevik-Andrijevica.

Na dionicama Košljun – Zavala i Brajići – Lapčići, na magistralnom putu Cetinje – Budva, saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz semaforsku signalizaciju.

Na dionici Ulcinj-Krute zbog radova je obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet sati do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan-Perast odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Petrovići – Vraćenovići – Deleuša promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.