ART PREPORUKA

KIC BUDO TOMOVIĆ: Premijera ,,Jami distrikta” za početak ,,MAKADA”

Treće izdanje MAKADA – Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja, svečano će u petak, 26. januara otvoriti direktorica KIC-a ,,Budo Tomović” Snežana Burzan. U okviru ovogodišnje manifestacije premijerno će u Podgorici biti predstavljeno pet aktuelnih pozorišnih produkcija i koprodukcija iz: Tivta, Kotora, Kolašina, Sarajeva i Podgorice.

Prve večeri MAKADA publika će uživati u, kako je najavljeno, dokumentarnoj pozorišnoj predstavi ,,Jami distrikt” reditelja Kokana Mladenovića, u Velikoj sali, sa početkom u 20 sati. Autorka teksta je Milena Bogavac, a uloge tumače: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi grupa Vrooom čiji članovi su: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš.

Autorski projekat Davora Dragojevića ,,Vrijeme je za magiju” koji je namijenjen djeci starijoj od tri godine predstavićemo u subotu, 27.januara u sali DODEST, sa početkom u 12 sati, dok je večernji termin od 20 sati rezervisan za autorski projekat Harisa Burine „Tako je govorio Lepi“ sarajevske „Heft“ produkcije, najavljuju iz KIC-a.

Kulturni centar ,,Nikola Đurković” iz Kotora gostovaće sa predstavom ,,Gospodin Foka” u nedjelju, 28. januara u Velikoj sali od 20 sati, dok će MAKADO zatvoriti predstava ,,Krivica” kolašinskog ,,Korifej teatra” u ponedjeljak, 29.januara u sali DODEST od 20 sati. Tekstopisac je Nebojša Romčević, a režiju i izvedbu potpisuju Đorđije Tatić i Anđelija Rondović.

Ulaznice za sve predstave su besplatne i mogu se podići na biletranici KIC-a. Za predstavu ,,Tako je govorio Lepi” karta je 5 eura. Biletarnica KIC-a radi od 9 – 20h, a vikendom dva sata prije predstave.