ART PREPORUKA

ART: Novi album trija ,,Yo La Tengo” u prodaji 16. marta

Foto: Facebook

Trio iz Hobokena, Yo La Tengo, objaviće novi album There’s a Riot Going On 16. marta za izdavačku kuću Matador Records. U pitanju je njihovo petnaesto studijsko izdanje koje nasleđuje ploču Stuff Like That There iz 2015., odnosno prvi album nakon Fade (2013.) sačinjeno kompletno od originalnih pjesama. Riječ je o toploj i ambicioznoj ploči čiju produkciju potpisuju sami članovi jednog od najslavnijih bendova u istoriji roka, čiji se muzički izražaj oslanja na čistu buku i spokojnu ljepotu, kao i sve ono između.
– Godine 1971. kada se nacija nalazila na ivici surovog raspada, Sly and the Family Stone objavili su „There’s a Riot Goin’ On“, album napunjen mračnom energijom – navodi se u saopštenju za javnost.
Sada, u sličnim okolnostima, Yo La Tengo objavljuje ploču pod istim imenom, ali sa drugačijim nagonom, ploču koja nudi alternativu bijesu i očaju, dodaju.
Novi album sadržaće petnaest numera, a trio je otkrio četiri pjesme sa istog i to: „You Are Here“, „Shades of Blue“, „She May, She Might“ i „Out of the Pool“.
Yo La Tengo će predstojeće proljeće provesti na svjetskoj turneji koju će započeti krajem marta u Mineapolisu. Sredinom aprila dolaze u Veliku Britaniju, a pored mnoštva datuma po Evropi, nastupaće 12. maja u Beogradu, odnosno dan ranije u Zagrebu.
Ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 2800 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 3200 dinara ukoliko ih ostane. Do sada je prodato 50% kapaciteta sale.
There’s A Riot Going On:
1. ,,You Are Here”
2. ,,Shades Of Blue”
3. ,,She May, She Might”
4. ,,For You Too”
5. ,,Ashes”
6. ,,Polynesia #1″
7. ,,Dream Dream Away”
8. ,,Shortwave”
9. ,,Above The Sound”
10. ,,Let’s Do It Wrong”
11. ,,What Chance Have I Got
12. ,,Esportes Casual”
13. ,,Forever”
14. ,,Out Of The Pool”
15. ,,Here You Are”
Novi singl ,,Shades Of Blue”: http://www.deezer.com/en/track/451048282