ART PREPORUKA

NOVI ROMAN MILANKE ARANITOVIĆ – RAKOČEVIĆ: Promocija djela ”Ne kradi mi sebe” 23. januara u KIC-u

Promocija novog romana autorke Milanke Aranitović-Rakočević biće upriličena 23. januara u KIC ,,Budo Tomović” u Podgorici. Nakon romana “Kad zažmuriš niko te ne vidi” u kojem je autorka opisala sve svoje uspone i padove i sa čitaocima podijelila najskrivenije detalje iz života, potom romana “Pucaj, puče mi duša”, potresne priče ljudi, prije svega žena koje su preživjele sve strahote rata u Bosni, iz pera Milanke Aranitović – Rakočević dolazi ljubavni roman – moderna virtuelna priča.

Za ovo djelo psihološkinja Sanja Maraš između ostalog kaže:  ”…Autorka se pored romantično partnerske, bavi novim porodičnim konfiguracijama u kojima dominiraju oblici bezuslovne i uslovne roditeljske ljubavi. Sva ta borba je prožeta podrškom koju pružaju snažna i iskrena prijateljstva, kao treća vrsta odnosa. Roman je poput svojevrsne ljubavne meditacije. Dvoje zaljubljenih stvaraju svoje ostrvo ljubavi na koje odlaze bježeći od prezahtjevne svakodnevnice. Zajedno sa njima i mi postajemo emotivno živi…”

U pogovoru koji potpisuje prof. dr Sofija Kalezić, pored ostalog, navedeno je: ”Motiv tzv. fejsbuk ljubavi, vrlo aktuelan u današnjem vremenu, čini jedan od važnih fenomena XXI vijeka…Osim tog spoljašnjeg konteksta koji internet-komunikacija podrazumijeva, književnica Aranitović – Rakočević ovim romanom pokazuje da se u osnovi emotivnih relacija odvajkada ništa nije promijenilo i da nema tog bića na svijetu koje ne želi da daje ljubav i da bude voljeno…”

Mn.M.