PREPORUKA SPORT

VARŠAVA: Stigao Marko Vešović, slijede medicinski pregledi u Legiji

Foto: Jacek Prondzynski

Crnogorski reprezentativac Marko Vešović stigao je u Varšavu i uskoro će postati novi igrač Legije, saopšteno je iz tog kluba. Danas je dan kada će Vešović biti na medicinskim pregledima.

Foto: Jacek Prondzynski

Vešovića je u Legiju doveo nekadašnji kapiten Ivica Vrdoljak. Posmatrajući ga na terenu u Hrvatskoj, Vrdoljak ističe da je riječ o vrlo posvećenom i univerzalnom igraču. Svidio mu se profesionalizam i to što Vešović ,,izgara” na terenu svih 90 minuta, te da je u pitanju veoma inteligentan fudbaler. Stigle su pohvale od navijača Legije. ,,Bravo, Ivo!”, ,Takva nam Legija treba”, ,,Ovo je transfer-bomba”, ,,Odavno nije bilo ovako interesantnog transfera”, samo su neki od komentara navijača.

Ivica Vrdoljak i Marko Vešović na aerodromu u Varšavi (foto: legia.net)

Marko Vešović je debitovao za crnogorski nacionalni tim u oktobru 2013. Do sada je zabilježio 15 nastupa za Crnu Goru. Tokom karijere bilježio je dobre partije, kažu iz Legije, u evropskim timovima Crvenoj zvezdi i Torinu, ali najbolje je pružio u HNK Rijeka. Sa njima je osvojio šampionske titule u prvenstvu i kupu, sve to 2017. godine. Vešović je, dodaju, u 16 utakmica upisao dva pogotka te sezone.  Kao njegovu najveću prednost u Legiji navode iskustvo u evropskim kupovima i podsjećaju da je četiri puta zaredom bio učesnik grupne faze UEFA Lige Evrope.
Rijeka će za obeštećenje dobiti pola miliona eura, dok bi Vešović trebalo da zarađuje 400 hiljada po sezoni.
B.R.