DOM PREPORUKA

DOM: Ideja za dekoraciju praznične trpeze

Pretvorite praznične ukrase u jedinstveni cvjetni dekor za vaš sto.

Ovi ukrasi izgledaju lijepo i mame mnogo pažnje, čine da praznična trpeza izgleda još glamuroznije i privlačnije. Možete aranžirati nekoliko ukrasa jedan do drugog kako biste napravili primamljivi dekor koji podsjeća na tradicionalne ikebane, ili pak možete koristiti individualne kreacije kako biste ukrasili svako mjesto za vašim stolom.

Cvjetni praznični dekor ovog stila može se koristiti i za kartice sa imenima vaših gostiju, a pravi se toliko jednostavno da ćete poželjeti da kreirate varijaciju za svako godišnje doba.

Potrebni materijal:

  • Veliki okrugli ukrasi
  • Mala ogledala okruglog oblika
  • Makaze za žicu
  • Cvijeće i zelenilo
  • Lijepak

Kada budete kupovali ukrase za ovaj projekat, birajte glomazne, plastične kugle. Možete ih pronaći kod Kineza. Skinite uzicu sa njihovog vrha i sam plastični vrh. Taj dio vam više neće biti potreban za ovaj projekat, ali ga možete sačuvati kao rezervnu zamjenu za neki drugi ukras.

Makazama za žicu odsjecite gornji dio ukrasa, iz kog ste izvadili uzicu i plastični vrh.

Bušilicom proširite i poravnajte cijelu rupu koja postoji na vrhu ukrasa. Radite polako i pažljivo, jer su ovi ukrasi plastični i mogu pući ukoliko načinite jači pritisak. Nikako ovo ne pokušavajte sa staklenim ukrasima.

Zalijepite ukrase za ogledala lijepkom za plastiku. Možete koristiti i pištolj za lijepak ako želite.

Nakon što se lijepak osušio, makazama isjecite grančice sa cvijeća, pa ih aranžirajte unutar ukrasa po želji. Možete koristiti cvjetne i zimzelene grančice, izbor je u potpunosti prepušten vama.

Kako su ovo plastični ukrasi, možete sipati malo vode u njih kako bi vaši dekorativni aranžmani potrajali koji dan.

Izvor: Homedit/mojenterijer.rs