MAGAZIN PREPORUKA

ŠOU BIZ: Ovi slavni glumci i jedna starleta imaju još slavnije pretke, od kraljeva do predsjednika

Foto: Getty

Američki glumac Tom Henks rođen je kao katolik, a osamdesetih godina prošlog vijeka prešao je u pravoslavlje zbog supruge Rite porijeklom sa Balkana, o čemu je često govorio za medije. Henks je daleki potomak engleskog vladara iz 13. vijeka, koji je u istoriji ostao upamćen kao Jovan Bez Zemlje, a sa druge strane krvno je povezan sa Abrahamom Linkolnom, čuvenim 16. predsjednikom SAD, piše Blic.

Foto: Francois Mori/AP/REX/Shutterstock 

Holivudska zvijezda Uma Turman rođaka je bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, a u porodičnom stablu ima engleskog vladara iz 13. vijeka Edvarda I Plantageneta.

Foto: AP Photo / Joel Ryan/Invision

Glumac Ralf Fajns u septembru je od predsjednika Aleksandra Vučića dobio srpski pasoš, a predak mu je Džejms II, kralj Škotske iz 15. vijeka.

Foto: Jeff Kravitz | FilmMagic | Getty Images

Holivudski zavodnik Džoni Dep se svojevremeno pojavio u emisiji koja se bavi porodičnim stablima, pa je tada otkrio da je 20. rođak kraljice Elizabete II.

Foto: nypost.com

Starleta Paris Hilton ima slavnog pretka – engleskog kralja Henrija II.

Foto: Ian West/PA

Britanski glumac Hju Grant može da se pohvali da ima plavu krv, i to zbog dvije činjenice – u porodičnom stablu mu je engleski kralj Henri VII Tjudor, ali i škotski kralj Džejms IV.
Izvor: Blic.rs