DRUŠTVO

PORTO MONTENEGRO: Završena humanitarna akcija Help Portrait

Na  međunarodnoj  humanitarnoj akciji Help Portrait u nautičkom naselju Porto Montenegro tokom četiri sata prikupljeno je 1.177 eura, prihod od prodatih fotografija namijenjen je djeci sa posebnim potrebama za čije se programske sadržaje brine NVO Evropski dom.

Humani Tivćani su sa osmjehom na licu, i pozdravnim logotipom Help Potrat-a u ruci, bili modeli lokalnim fotografima Veriju Verozi, Zoranu Radonjiću, Peđi Mariću, a tivatskim volonterima su se priključile i kolege sa fotoaparatom iz Budve i Podgorice, Marija Marović i Ognjen Vlahović.

Akciju je, kao i svake godine podržao tim Vlado Hair Design-a koji je zadužen za frizuru i šminku humanitaraca, a domaćin je, tradicionalno, bio restoran One, i svim prisutnima služio tople napitke i lokalne delicije.

Znatan broj zaposlenih u kompaniji Adriatic Marinas i na projektu Porto Montenegro, predstavnici lokalnih institucija, brojni Tivćani i posjetioci nautičkog naselja, položili su ispit humanosti i podržali događaj kako bi djeca sa posebnim potrebama ove zajednice imala što kvalitetnu svakodnevicu.

Organizatori Help Portrait-a se posebno zahvalju Turističkoj organizaciji Tivta koja je timski i finansijski podržala ovu akciju, ali i učiteljima i razrednim starešinama OŠ Drago Milović i međunarodne škole KSI, koji su sa učenicima došli da podrže ovaj događaj i na dobrom primjeru pokazali koliko se humanost i empatija razvijaju još u najmlađoj dobi.