MAGAZIN PREPORUKA

ŠESNAEST GODINA OD SMRTI MIRZE DELIBAŠIĆA: ,,Dragi tata, za nas si najveći svakog dana…”

Foto: Avaz.ba

Danas se navršava 16 godina od smrti najboljeg košarkaša kojeg je Bosna i Hercegovina ikada imala, Mirze Delibašića, piše Avaz.ba.

Članovi porodice te prijatelji položiti su cvijeće na grob jednog od najvećih košarkaša Evrope, u Aleji velikana na sarajevskom groblju Bare, te se na taj način prisjetili legendarnog igrača sarajevske Bosne i madridskog Reala, posljednjeg košarkaškog romantičara kojem su se divili u Evropi i svijetu.

Foto: Avaz.ba

U Aleji velikana na sarajevskom groblju Bare, odmah pored groba Mirze Delibašića, nalazi se i grob slavnog pjevača ,,Indexa” Davorina Popovića.

Porodica Kinđeta, supruga Slavica i sinovi Darko i Danko, te prijatelji na grob Popovića su takođe položili ruže i na taj način se prisjetili Kinđetovog prijatelja, koji je preminuo nekoliko mjeseci prije Mirze, 18. juna 2001. godine.

Foto: Avaz.ba

Kinđe nas je napustio prerano, 8. decembra 2001. godine, kada je imao samo 47 godina, a njegov sin Dario danas je uputio veoma emotivnu poruku.

Foto: Avaz.ba

– Dragi Tata, za nas si najveći svakog dana, najdivniji i najtrofejniji… Nema potrebe da ti sve nabrajam jer ti najbolje znaš ko si, šta si i šta si sve osvojio… Znaju i ovi Copy Paste novinari sa većeg broja portala i već 16 godina uređuju isti tekst i to samo danas na dan kada si otišao… Drugi ne pitaju za tebe, samo te neko ponekada spomene… Ljudi su kurtoni kad ti ja to kažem… Ej da, ima i dvorana, nosi ime po tebi i uglavnom se održavaju koncerti za koje mi ne dobijemo ni karte… Da te ne uznemiravam više…. Odmaraj…. Poljubi mi kuma i vidimo se ReGo – napisao je Dario Delibašić.

Izvor: Avaz.ba