DRUŠTVO PREPORUKA

PUT CT-BD: Radovi počeli, ne zna se kada će saobraćaj biti uspostavljen

Foto: cetinjskilist.com

Radovi na putnom pravcu Cetinje-Budva su počeli ali je još neizvjesno kada će saobraćaj na ovoj dionici ponovo biti uspostavljen, javlja Radio Cetinje.

Kako je kazao direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača, trenutno se radi na raščićavanju i premjeravanju dijela puta kod malog tunela na kojem će morati da budu postavljeni ankeri i spajder mreže.

– Ekipe su na terenu, trenutno se uzimaju mjere za izvođenje neophodnih radova, kako bi ovaj dio puta bio saniran i bezbjedan za saobraćaj. Riječ je o zahtjevnim radovima za koje je potrebno određeno vrijeme, tako da ne možemo predvidjeti kada će saobraćaj biti uspostavljen. Dajemo sve od sebe kako bi put što prije ponovo bio u funkciji – dodao je on.

Prema riječima Parače, dio kosine se još povremeno odronjava, a saobraćaj će biti pušten tek kada ne bude postojala ni najmanja opasnost.

Kako je ranije saopšteno, obustava saobraćaja mogla bi potrajati do vikenda. Veća količina zemlje i stijena obrušila se na magistralu prije pet dana ispod ,,malog tunela“ ka selu Lapčići.

Izvor i foto: cetinjskilist.com