DRUŠTVO PREPORUKA

MUP: Podgoričaninu koji je vozio 200 na sat oduzeta vozačka dozvola

Foto: need4speed.ws

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policiije za bezbjednost su, vršeći redovne kontrole saobraćaja, 5. decembra oko 22,10 sata, na magistralnom putu Bar – Podgorica, u mjestu Goričani, zaustavili putničko motorno vozilo marke ,,audi” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.D. (21) iz Podgorice, zbog prekoračenja brzine.
– Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 200 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv D.D. podnijeta je prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola – navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz ove ustanove podsjećaju da ,,sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”.

– Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju – naglašavaju iz MUP-a.