MODA PREPORUKA

SMJENA GENERACIJA: Gisele Bundchen više nije na vrhu liste najplaćenijih modela

Još od 2002. godine Gisele Bundchen je bila na top mjestu Forbes najplaćenijih modela na svijetu. Ipak, nakon što se dugonoga brazilska ljepotica zvanično povukla iz svijeta modelinga prije dvije godine, bilo je samo pitanje vremena kada će je neko naslijediti.

Taj neko je 22-godišnja Kendall Jenner. Iako je malo smanjila prisustvo na revijama, očito je dobro naplatila angažmane u editorijalima i kampanjama za brendove poput La Perla, Adidas Original i kozmetičku kompaniju Estee Lauder.

Kendall je ove godine bila i lice kampanja za Fendi i Alexandera Wanga, ali i za brendove kao što su kinenski Ochirly i filipinski Penshoppe. Takođe, ne možemo da zaboravimo kako je veliki dio vremena posvetila promociji sopstvene linije odjeće koju kreira sa sestrom Kylie. Uostalom, zavirite u bilo koji modni magazin na planeti pa ćete vidjeti čije lice dominira na promo stanicama.

Prema Forbesu, mlada manekenka je “iskeširala” čitavih 22 miliona ove godine, što od reklama, što od djela koji joj pripada iz prihoda rijalitija koji i dalje snima sa sestrama Keeping Up With the Kardashians.

To opet nije ni približno onoliko koliko je Bundchen imala prošle godine kada je zaradila 30 miliona godišnje, ali imajte na umu da je Kendall era tek na početku. S druge strane, “penzionisana” brazilska manekenka uspjela je da ove godine zaradi 17.5 miliona dolara i zadrži se na drugom mjestu najplaćenijih modela.  Tu cifru najviše joj je obezbijedio posao sa Carolinom Herrerom za njen miris 212 VIP, kao i bezbroj angažmana u Brazilu.

Pogledajte u nastavku listu od top 10 najplaćenijih manekenki:

  • Ashley Graham – $5.5 miliona
  • Bella Hadid – $6 miliona
  • Liu Wen – $6.5 miliona
  • Karlie Kloss – $7 miliona
  • Rosie Huntington-Whiteley – $9.5 miliona
  • Gigi Hadid – $9.5 miliona
  • Adriana Lima – $10 miliona
  • Chrissy Teigen – $13.5 miliona
  • Gisele Bündchen – $17.5 miliona
  • Kendall Jenner – $22 miliona

Imajte na umu da su ove brojke približne i neprovjerene, jer se detalji ugovora striktno drže u tajnosti i Forbes se vodi mahom špekulacijama i otkrivenim ciframa u intervjuima koje manekenke i fotografi daju modnim i drugim magazinima.

Na primjer, Care Delevingne nema ali to ne znači da britanska modeling zvijezda nije bila i te kako zaposlena ove godine. Iako se povukla iz svijeta modelinga i fokusirala se na filmove i svoju knjigu, Cara je radila za Dior skincare, zatim za Chanel, Armani Exchange, Pumu, Rimmel, Magnum Ice Cream, Burberry i Jimmy Choo, pa je opet nema na listi.

Izvor: elle.rs