MODA SLAJDER

VEČE MODE, VINA I PJESME: Revijom Verice Rakočević završen Plantaže Fashion Week Montenegro

Plantaže Fashion Week Montenegro završen je sinoć u Vinskom podrumu ,,Šipčanik”.
Veče je otvorila Sanja Bobar kolekcijom za proljeće-ljeto 2018. Uz taktove pjesme Tine Tarner ,,Golden eye“ iz serijala o Džejmsu Bondu izlazile su male i velike Bond djevojke u  svečanim haljinama sa dosta ručnog rada.

Posebni aplauz dobile su tri najmlađe manekenke koje su izlazile jedna za drugom u lepršavim haljinama pastelnih i bijele boje. Ručno rađeni cvjetovi, prozirne tkanine, pripijene uz tijelo ili lepršave i mnogo detalja pratili su i haljine odraslih dama. Od boja su preovladavale crvena i plava.

This slideshow requires JavaScript.


Nakon toga, tekstopisac i basista grupe ,,Perper“ Momčilo Zeković Zeko izveo je ,,Smotanu pjesmu“ koju je uradio za potrebe izdanja ,,Džep sa tajnama“  sa splitskom klapom ,,Mriža“. Dok je u pozadini, na velikom bimu, prikazan spot za ovu pjesmu,  Zeković je pjevao i dijelio diskove publici. Na sceni mu se pridružila i supruga Tatjana koja i u spotu tumači lijepu śoru. Ovaj divan par ispraćen je aplauzima.
Brend Giorgio Magnani, Baldinini, Santoni, Antonelli Firenze, Gran Sasso by Tenero fashion predstavio je potom spoj kolekcija namijenjenih urbanoj ženi koja voli kašmir, svilu i kožu. Prikazana su  odijela i kaputi, haljine, pantalone, majice, prsluci, torbe i ranci. Crnogorska teniserka Danka Kovinić u kaputu, pantalonama i majici sa reketom i dvije teniske loptice u ruci koje je podijelila publici u prvom redu zatvorila je kolekciju ovog brenda.
Verica Rakočević – Kuzmančević premijerno je predstavila kolekciju za proljeće-ljeto 2018. kojom je i zatvoreno ovo izdanje Crnogorske nedjelje mode. U razgovoru za Montenegro magazin rekla je da je ova kolekcija namijenjena ženama sa karakterom.

To se vidjelo od prvog odjevnog predmeta. Kreacije su bile spoj starinskog i modernog. Svaka od njih nosila je priču i poruku. Prikazane su bajkovite oslikane haljine sa džepovima i kaputi pastelnih boja, kao i plišane pantalone i majice. Verica Rakočević – Kuzmančević globalnoj erotizaciji suprotstavila je romantiku i na kraju, uz pjesmu ,,Queen“-a ,,Show must go on“ ispraćena sa piste uz dug aplauz.

This slideshow requires JavaScript.


Nakon revija i muzike, upriličena je degustacija crvenog vina ,,Epoha“ (kupaža vinskih sorti merlot i kabernet) kompanije ,,13. jul Plantaže“.
Direktor prodaje i marketinga ,,Plantaža” Veselin Đurišić istakao je da su  kao kompanija prošle godine osvojili više od 30 medalja i priznanja.
– Pokazali smo da je Crna Gora zemlja velikih vina, da je vino brend u koji i mi i Crna Gora treba da vjerujemo, nešto što treba da se njeguje, štiti i nešto sa čim ćemo sigurno u svijetu biti visoko kotirani kada je vinska scena u pitanju. ,,Plantaže“ će dosta raditi na razvoju vinskog turizma, pospješenju turističke ponude Crne Gore, razvoju novih proizvoda.Dosta se trudimo da neke destinacije kao što je Skadarsko jezero, promovišemo, kao i sve lijepe vrijednosti Crne Gore, poput mode večeras – rekao je Đurišić.
Najavio je 20. i 21. novembra konferenciju o ,,Vrancu“.
Direktor prerade grožđa i proizvodnje vina i jakih pića Bojan Gašović kazao je da su vino i moda uvijek bili dobar spoj, jer imaju tu mogućnost da bez puno priče i objašnjenja spajaju ljude različitih kultura, nacija i običaja.
– Mi se u ,,Plantažama“ uvijek trudimo da imamo vina koja će imati jedinstven i prepoznatljiv stil i u kojima će se godinama uživati u svim metropolama širom svijeta. Slogan novog vina ,,Epoha“ je ,,Trag u vremenu.“ Tu je ,,Epoha“ kao period zbog kojeg rastemo i razvijamo se na vinskoj sceni uspješno, diktirajući trendove na ovim prostorima, prateći i parirajući svjetskim brendovima – rekao je Gašović.

This slideshow requires JavaScript.


Šminku i frizure za završno veče je radio tim Kuće mode i ljepote ,,Zoran” sa Ljubicom Bulatović na čelu. Zvanična šminka bila je Aura, Drogerije ,,Dama”.
Ovu modnu manifestaciju organizovala je Nacionalna modna komora Crne Gore  uz podršku Nacionalne turističke organizacije. Partneri su Plantaže 13. jul, Capital Plaza i Honda. Prijatelji projekta su frizer „Zoran“, Bar-Kod Shop parfimerije, Hipotekarna banka, Ziaja kozmetika, Stella Aortis Nikšićka pivara… Oficijelni fotografi su Anes Lekić – studio Lasso i Ivan Đurović – Bleki foto, a video produkciju radio je Ljubo Jovović. Za reklamni spot je bio zadužen Nikola Novović 2N Studio, dok naslovnu fotografiju potpisuje Đorđe Živaljević.
B.R.
Foto: B. Šekularac