MODA SLAJDER

DRUGO VEČE ,,PLANTAŽE FASHION WEEK MONTENEGRO”: Premijerno predstavljen brend ,,I&I for kids”

Drugo veče ,,Plantaže Fashion Week Montenegro” otvoreno je u Podrumu vina ,,Šipčanik” u Podgorici premijernim predstavljanjem brenda ,,I&I for kids”, sa ekskluzivnim unikatnim modelima i asesoarom namijenjenim djevojčicama od jedne do 13 godina. Prikazano je devet modela. ,,I&I” označava početna slova imena djevojčica Ilde i Irme Huremović.

Ilda, inače prva manekenka na svijetu sa Daunovim sindromom, šarmirala je publiku izašavši prva na pistu u crnoj haljini, pozlaćenim štiklicama, a na glavi je imala  crnu tijaru sa pozlaćenim slovima I&I. Slala je poljupce, a publika joj uzvraćala. Sestra bliznakinja Irma pobrala je simpatije publike u bijeloj haljini sa bijelom tijarom. Preostale modele nosile su male manekenke koje su blistale u crnim haljinicama, bijeloj majici sa crnim tufnama, bijeloj haljini sa plavim cvjetovima, haljinama sa šivenim cvjetovima i mašnama i krunama na glavi.
Majka Ilde i Irme Sara Bero nakon revije za Montenegro magazin rekla je da je ideja za kolekciju potekla od njenog budućeg supruga.

This slideshow requires JavaScript.

-S obzirom da Ildu i Irmu ljudi vole, a pritom se njih dvije bave manekenstvom, smatrao je da bi ovo zanimanje bio pravi izbor za njih i njihovu budućnost. Ja sam podržala ovu ideju i tako je nastao prvi dječiji brend u Crnoj Gori.  Zadovoljna sam kolekcijom koju smo predstavili večeras. U ostvarenju našeg sna mnogo nam je pomogla dizajnerka Julija Nikčević – rekla je Sara Bero nakon revije za naš portal.
Jelena Roganović – Đurić predstavila se kolekcijom ,,Dress code”.

This slideshow requires JavaScript.

Prikazane su uglavnom svečane haljine. Preovladavale su providne čipkane bež, bijele, crne pripijene uz tijelo duge haljine.
Četiri dizajnera Wallone Fashion Groupa prikazali su 13 modela za jesen-zimu 2017/18.

This slideshow requires JavaScript.

I ovdje su preovladavale svečane, uz tijelo pripijene, haljine – bež, sive, pozlaćene, plave, zelene, sa resama, sa visokim izrezom, slojevite, a izdvojili su se šeširi.
Brend ,,Antony Morato by Paradiso” prikazao je mušku kolekciju za jesen-zimu 2017/18.
Nada Pavlović-Esperanza predstavila je kolekciju ,,Dva šešira”. Simbolično, dvije manekenke na glavi imale su po crni šešir.

This slideshow requires JavaScript.

Prikazani su kombinezoni, pantalone, haljine, šorts, a preovladavali su krzno i koža.
Milena Vujačić zatvorila je veče kolekcijom ,,Milena”. Predstavljene su  lepršave i uske, duge i kratke haljine, na pruge, karirane i jednobojne, odijela, kaputi, kombinezoni,  pantalone. Na kraju je predstavljen i muški model – odijelo sa leptir mašnom.

This slideshow requires JavaScript.

Sjutra će kolekcije prikazati Sanja Bobar, Giorgio Magnani-Baldinini-Santoni-Antonelli by Tenero Fashion i Verica Rakočević.
Ovu modnu manifestaciju organizovala je Nacionalna modna komora Crne Gore uz podršku Nacionalne turističke organizacije. Partneri su Plantaže 13. jul, Capital Plaza i Honda. Šminku i frizure za drugo veče radio je tim Kuće mode i ljepote ,,Zoran”, sa Ljubicom Bulatović na čelu. Prijatelji projekta su frizer „Zoran“, Bar-Kod Shop parfimerije, Hipotekarna banka, Ziaja kozmetika, Stella Aortis Nikšićka pivara… Oficijelni fotografi su Anes Lekić – studio Lasso i Ivan Đurović – Bleki foto, a video produkciju radio je Ljubo Jovović. Za reklamni spot je bio zadužen Nikola Novović 2N Studio, dok naslovnu fotografiju potpisuje Đorđe Živaljević.
B.R.
Foto: B. Šekularac

(Više fotografija u foto galeriji)