ART PREPORUKA

ĐORĐE DAVID UOČI VEČERAŠNJEG KONCERTA: Garantujem da ćete ovaj nastup zapamtiti

Đorđe David nastupiće večeras sa bendom ,,Death Saw” u Kulturno-informativnom centru ,,Budo Tomović” u 20 sati.

– Želim da vam se zahvalim u ime benda ,,Death saw” na stvarno odlično organizovanoj priči. Ovo je jedna vrsta časti kad je u pitanju Podgorica, pogotovo kad je u pitanju Kulturno-informativni centar ,,Budo Tomović”, jedna od bitnijih institucija u kulturnom životu Podgorice i Crne Gore.  To je nešto o čemu smo slušali i to je nešto što sam lično pokušavao godinama da uradim. Zahvaljujući gospođi Burzan imali smo priliku da se pojavimo danas na  konferenciji za štampu i večeras na koncertu za koji vam garantujem da ćete zapamtiti, jer kad izađemo pred publiku, radimo sa svih 120 posto – poručio je David.
Smatra da je ovo veoma hrabra priča i da je ,,gospođa Burzan ovdje kao neko ko odlučuje o tim stvarima prepoznala da zapravo kultura je nešto što je užasno važno da se zadrži i užasno važno da se prenese na nove generacije, bez ikakvog straha”.

– KIC nam je užasno važan,  jer smatram da je raditi koncert u ovoj instituciji nešto što može da bude ,,green card” za festivale koji slijede i za sve ono što se u Crnoj Gori dešava.  Hvala KIC-u na mogućnosti da promoviše rokenrol kulturu koja nam je neophodna za zdrav razvoj društva – istakao je David.
Konferenciji su, pored direktorice Snežane Burzan, prisustvovali članovi benda ,,Death saw” – bubnjar Stefan Dželetović, koji, pored ,,Death saw” svira i u sastavu ,,Mortal Combat”, gitarista Aleksandar Mitrović, koji je zadužen za produkciju, kompoziciju, ,,miris i boja ovog benda”, kako je kazao David i koji sarađuje sa muzičarima širom Evrope, te basista Đorđe Golubović, koji je, kako je istakao David, jedini fakultetski obrazovan kad je muzika u pitanju i svira u puno bendova u Beogradu.

– Kada smo se pronašli, prepoznali, omirisali, krenuli smo u priču koja se zove ,,Death saw”. Posljednji album izbacili smo 2010. u decembru, i to je, što se muzike, načina sviranja i pristupa tiče, nešto što je potpuno pro-američki orijentisano, jer, realno, Britanija i Amerika su sile koje u rokenrolu su zadale standarde. Tek negdje u ovim godinama sam došao kao pjevač do toga da mogu da se pohvalim da radim sa ljudima gdje kad se popnem na scenu uopšte ne razmišljam da li mi je  grlo u redu ili ne, jer način na koji oni to rade, energija koju daju mene definitivno podigne u kakvom god da sam lošem zdravstvenom, psihičkom stanju. To je ono što je moja crkva, to je ono što je moja oaza, to je bend ,,Death saw”, to je nas četvoro – rekao je David.

PR KIC-a Elida Korać zahvalila je u ime ove institucije Davidu i bendu na prihvatanju poziva za gostovanje i poželjela dobrodošlicu.
– Veliko zadovoljstvo je da nakon 12 godina podgorička publika opet može uživati u jedinstvenom vokalu Đorđa Davida, ovog puta sa sastavom ,,Death saw”. Pozivam vas  večeras da od 20 sati uživate na koncertu i, vjerujem, posebnoj rok večeri koji će prirediti Đorđe David i ,,Death saw” – istakla je Korać.
Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od pet eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.
Nakon KIC-a, Đorđe David i ,,Death saw” nastupiće u nedjelju u bečićkom hotelu ,,Splendid”.
Tekst i foto: B.R.

kud duga