PREPORUKA SPORT

SPORT: Četrnaestogodišnji Janis Stoika ispisao istoriju fudbala

Foto: Screenshot

Janis Stoika ušao je u istoriju fudbala – sa samo 14 godina postigao je gol u seniorskoj konkurenciji, na debiju za prvi tim, pišu Vijesti.

I riječ je o ozbiljnom timu – nekadašnjem šampionu Evrope, Steaui, koja se sada, zbog administrativnih zavrzlama zove FCSB.

Stoika je sinoć igrao pola sata na meču Kupa Rumunije, protiv trećeligaša Sanatatea iz Kluža, sa svega 14 godina, 10 mjeseci i 17 dana.

Steaua je slavila 6:1, a dječak postigao posljednji gol.

– Debi i ovaj gol došli su nakon napornog rada. Bavim se fudbalom osam godina i cio život proveo sam u sportu. Treniram dva puta dnevno. Kada su mi u nedjelju rekli da ću biti u timu, osjećaj je bio fantastičan, to mi je dalo puno samopouzdanja – rekao je talentovani mladić.

A talenat je naslijedio od oca Pompiliua Stoike koji je i sam bio igrač Steaue i evropski šampion u periodu 2000-2004.

– Pitao sam oca za savjet kada sam saznao da sam u sastavu tima za ovaj meč. Objasnio mi je kolika je važnost nošenja dresa Steaue, ali isto tako i koliki teret to može da bude – istakao je Janis Stoika.

Aleks Stam podsjeća da je Roberto Malaele igrao 25 minuta za Vitorul sa 14 godina, šest mjeseci i 26 dana. I tada je u gostima ostvarena pobjeda 4:2.

Izvor: Vijesti/The Sun