PREPORUKA SPORT

MOK: Mjesečna stipendija za devet crnogorskih sportista do OI u Tokiju

Atletičarke Marija Vuković, Slađana Perunović i Kristina Rakočević, karatistkinja Marina Raković, karatista Mario Hodžić, jedriličar Milivoj Dukić, teniserka Danka Kovinić i džudisti Danilo Pantić i Nikola Gardašević.

Oni će od Međunarodnog olimpijskog komiteta do Igara u Tokiju 2020. godine dobijati 670 dolara mjesečno, piše CdM.

– Na pola smo puta do Tokija otprilike. Još nam je ostala fina ruka jer želimo da sportisti imaju optimalne uslove za rad. Vjerujem da će im ove stipendije mnogo značiti. I dosad smo ih podržavali, a sada smo dobili i podršku od Međunarodnog olimpijskog komiteta. Stipendiraćemo i naše mlade rukometašice i vaterpoliste, kao što smo radili dosad, a plan je da pomognemo i mladu generaciju naših košarkaša – istakao je prvi čovjek COK-a Dušan Simonović.

Jedan od naših najmlađih sportista u Tokiju će nadamo se treći put nastupiti na Olimpijskim igrama. Milivoj Dukić zahvalio se na pomoći COK-u.

– Nadam se da ću biti uspješniji, nego što sam bio dosad. Hvala Crnogorskom olimpijskom komitetu i predsjedniku Dušanu Simonoviću. Vjerujem da ću rezultatima opravdati očekivanja javnosti i svih koji me prate na olimpijskom putu – rekao je Dukić.

Dušan Simonović je saopštio i da će stipendiranje biti prekinuto, ukoliko neki od sportista ne izbori normu za Olimpijske igre.

Olimpijske igre u Tokiju, na kojima će Crna Gora četvrti put učestvovati od osamostaljenja biće održane od 24. jula do devetog avgusta 2020. godine.

Naša zemlja zasad ima jedno odličje i to sa Igara u Londonu 2012. godine, kada su rukometašice osvojile srebrnu medalju.

Izvor i foto: CdM