Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

PLJUŠTE OPTUŽBE ZA SEKSUALNE NAPADE: Teri Ričardson i Džordž H. V. Buš na ,,tapetu”

Foto: Getty

Holivud se još nije oporavio od skandala s Harvijem Vajnstinom, a svijet već potresa novi skandal. Ovog puta na meti optužbi za seksulano zlostavljanje našao se slavni modni fotograf Teri Ričardson. Pred njegovim objektivom pozirale su brojne poznate osobe, među kojima su i Riana, Kim Kardašian, Ivanka Tramp, Bijonse, Majli Sajrus… Iako nijedna od ovih slavnih žena za sada nije progovorila o neugodnim iskustvima s Ričardsonom na društvenim mrežama, pojavili su se komentari u kojima se fotograf naziva seksualnim predatorom.
– Svi znaju da je imao polne odnose s modelima. Time se često hvalio. Ali niko ko tako izgleda ne dobija to bez zloupotrebe svoje moći – dodao je izvor za The Sun.

Kolike bi razmjere mogao poprimiti ovaj skandal, koji se navodno proteže od 2008. godine, svjedoči i izjava jednog sagovornika koji je upoređujući Ričardsona s Vajnstinom izjavio: ,,Harvi Vajnstin je Bambi u poređenju s njim”.

Foto: Getty/Instagram

A to potvrđuje i gnusna priča modela Ane del Gaico koja je pred Ričardsonovim objektivom pristala da snimi kampanju u toplesu. Svoje šokantno iskustvo Del Gaico je ispričala novinarima.
– Ostala sam šokirana nakon što je bez ikakvog upozorenja izvadio pred moje lice svoju muškost. Smijući se, prisilo me da otvorim usta. Htio je da snimi oralni seks. Samo sam htjela da pobjegnem odatle što prije – izjavila je Del Gaico.
Nakon što su ozbiljne optužbe isplivale u javnost, Ričardsonu su saradnju otkazali brojni prestižni časopisi, među kojima je i ,,Vogue”. Odmota li se klupko zlostavljanja još i više, leđa bi mu mogle okrenuti i brojne svjetske zvjezde od kojih je ubirao pozamašne iznose.

S optužbama za seksualno zlostavljanje suočio se i bivši predsjednik Džordž H. V. Buš. Mlada glumica Heder Lind opisala je neugodno iskustvo s Bušem koje se odvilo pred očima njegove supruge.

– Kad sam dobila priliku da upoznam Džordža H. V. Buša prije četiri godine zbog promocije istorijske serije na kojoj sam tad radila, seksualno me zlostavljao dok smo pozirali za zajedničku fotografiju. Dirao me iza, iz svojih invalidskih kolica, dok je njegova supruga Barbara stajala sa strane. Ispričao mi je i neumjesnu šalu – napisala je Lind.

Otkrila je i da ju je nakon toga, dok su se fotografisali, ponovno dirao.
– Barbara je zakolutala očima u stilu ,,ne opet”, a njegovo je obezbjeđenje reklo da nisam trebala da stanem pored njega. Trebali smo da ga zovmo gospodine predsjedniče, a meni se čini da je moć te titule u stvaranju pozitivnih promjena, služenju ljudima i demokratiji. On se te moći odrekao kad je upotrijebio protiv mene, a sudeći prema komentarima ljudi koji ga okružuju, i protiv mnogih drugih žena – napisala je 34-godišnja glumica u objavi koju je ubrzo i obrisala.

Za komentar neugodne situacije novinari Daily Maila upitali su i Buša.

– Predsjednik Buš nikad ne bi, ni pod kojim okolnostima, namjerno nekome stvorio nelagodu i najiskrenije se izvinjava ako je njegov pokušaj humora uvrijedio gospođicu Lind – stoji u saopštenju.

Izvor: dnevnik.hr