ART PREPORUKA

VIDEO: Ovo je posljednja uloga u karijeri Denijela Dej-Luisa

Denijel Dej-Luis bio je kinematografski dar tokom dugogodišnje karijere, ali svim dobrim stvarima mora doći kraj, savršeno je već u prvoj rečenici teksta opisao izuzetnost 60-godišnjeg glumca novinar Kris Tomas za out.com.
Objavljen je prvi trejler za film ,,Phantom thread” Pola Tomasa Andersona. Još jednom maestralnom ulogom u ovom filmu Denijel Dej-Luis završiće bogatu filmsku karijeru.
,,Phantom thread” počeće da se prikazuje u kinima za Božić 25. decembra, a Dej-Luis u njemu tumači slavnog krojača Rejnoldsa Vudkoka. Radnja se dešava u Londonu pedesetih godina. Njegovi klijenti su članovi kraljevske porodice, filmske zvijezde, nasljednici prijestola, debitantkinje, osobe iz bogatih društvenih slojeva i dame posebnog stila. Što se tiče privatnog života, u njegov kontrolisani i isplanirani svijet žene dolaze i prolaze, do dana kada ne sretne Almu (odlična Viki Krips), mladu ženu jakog karaktera. Ona mu uskoro postaje muza i ljubavnica.

Ovo je osmi Andersonov film, a drugi u kojem sarađuje sa Denijelom Dej-Luisom. Za prvo zajedničko ostvarenje ,,There will be blood”, Dej-Luis je dobio Oskara za ulogu Denijela Plejnvjua. Oskara je dobio i 1989. godine za ulogu Kristija Brauna u ostvarenju ,,My Left Foot” i rolu Linkolna u istoimenom filmu 2012. To ga čini jedinim glumcem u istoriji Oskara koji je osvojio ovu zlatnu statuu tri puta za mušku glavnu ulogu.
B.R.
Foto: Screenshot