ART SLAJDER

SAŠA VASIĆ UOČI VEČERAŠNJEG KONCERTA: Podgorica je, nakon Beograda, grad u kojem se najljepše osjećam dok sviram

Kantautor Saša Vasić nakon pet godina staće večeras u 21 sat opet na daske KIC-a Budo Tomović u Podgorici.
Kaže da s nestrpljenjem iščekuje koncert u Velikoj sali za koji su sve karte rezervisane. Podgorica je, dodaje, poslije Beograda, grad gdje se najljepše osjeća kada dolazi da radi.
– Vrlo sam srećan što sam ponovo u Crnoj Gori. Vezan sam za ovu zemlju. Moji počeci solističke karijere su krenuli ‘97. godine na festivalima gdje sam, na svu sreću, osvajao skoro pa na svakom neku od nagrada – rekao je Vasić.
Najavljuje da će pjevati stare hitove poput ,,Nije znala“, ,,Život si mi dala ti“, ,,Jednom“, ,,Nije istina“, ,,Kada žena plače“, nove pjesme ,,Zagrljaj“ i ostalih.
– Na svu sreću, moje pjesme i danas se slušaju. Mislim da je to za umjetnika prava stvar, jer mi umjetnici radimo da iza nas ostane nešto. Barem ja. Ne radim muziku za jednu sezonu – istakao je Vasić.
Podsjetio je da ove slavi 25 godina karijere.
– Dvadeset pet godina je brzo prošlo. Ne mogu da vjerujem da mi je pola života otišlo u ovom poslu, ali sam srećan zato što sam radio nešto što veoma volim i što dan-danas radim isto kao prije 25 godina, sa 150 posto svoje snage i emocije- istakao je Vasić.
U decembru objaviće peti album u sklopu hrvatske izdavačke kuće ,,Menart“. On je, dodaje, kompletan autor pjesama, a na izdanju učestvuje više od 20 ljudi. Biće potpuno drugačiji od svega što je radio.
– Ovo je kao neka prekretnica. Pedeset godina, peti je album i sve je na pet. Nadam se da će biti i album kao petica – rekao je Vasić.
Album će se zvati ,,Zagrljaj“, a poruka koju nosi jeste ,,da treba što više da se grlimo, da zaboravimo na sve gluposti koje nas svakoga dana okružuju, da nam porodica, prijatelji i priroda budu okidač i podstrek za dalji život, da se ne okrećemo za sivilima koji nas okružuju.“
– Najvažnije je da se ljudi zagrle i tada je sve drugačije, život počinje ponovo – poručio je Vasić.
Nakon objavljivanja albuma, Vasić će sa bendom krenuti na regionalnu turneju.
Direktorica KIC-a ,,Budo Tomović“ Snežana Burzan posjetila je da je i prije pet godina bila na čelu ove institucije i izrazila zadovoljstvo što je Vasić ponovo sa bendom u Podgorici.
– Želim mu dobrodošlicu, odličnu svirku večeras, u šta ne sumnjam, želim da što duže pjeva, da završi najnoviji projekat i naravno, da ne čekamo pet godina, već da bude to češće. Sala KIC-a, 21 sat, očekujemo spektakl – rekla je Burzan, dodavši da je Vasić prije 16 godina pobijedio u Budvi sa pjesmom ,,K'o lijana“ ,,koja se smatra jednom od najljepših balada na ovim i širim prostorima“.
PR Hotela ,,Ramada” i šoping centra ,,Mall of Montenegro“ Dražen Brajović, izrazivši čast i zadovoljstvo što je Vasić gost hotela, istakao da ne sumnja da će koncert biti više nego uspješan.
Predstavnica ,,Alfa Ton Lekića” Marija Lazović izrazila je zadovoljstvo dugogodišnjom saradnjom sa KIC-om.
– Još je veće jer sad je u pitanju izuzetan umjetnik i ovom prilikom želim da pozovem ljude da u što većem broju dođu na koncert jer ne sumnjam da će biti lijep – rekla je Lazović.
B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga