DRUŠTVO PREPORUKA

REKONSTRUKCIJA: Lakše od Nikšića ka BiH

Screenshot TVCG

Bez vrpci ali sa zdravicom danas je zavnično puštena u saobraćaj dionica puta Vilusi–Ilino brdo, duga oko pet kilometra i vrijedna oko dva i po miliona eura. Još jedan realizovan putni projakt u režiji opštine Nikšić i Direkcije za saobraćaj.
– Na ovoj dionici imamo i kilometar trećih traka i proširenje na prelazu Ilino brdo, tako da ćemo obezbijediti brži i sigurniji ulazaak i izlazak iz naše zemlje – kazao je direktor direkcije za Saobraćaj Savo Parača.
Predsjednik opštine Veselin Grbović kazao je da će Nikšić sa ove strane prema BiH biti povezan sa bosanskim i hrvatskim autoputevima i dalje sa hrvatskim.
– Ovdje ćemo imati vezu i za Mađarsku, Austriju, Sloveniju i dalje – rekao je Grbović.
Do kraja naredne godine, ističe Parača, može se očekivati početak dugo najavljivanog povezivanja Nikšića i Cetinja.
– Mislim da bi i Nikšić i Cetinje imali jednu izvanrednu saobraćajnicu. Po našoj procjeni Nikšićani bi prema tom dijlu crnogorskog primorja imali saobraćajnicu kraću za oko 40 kilometara – istakao je Parača.
Do kraja godine očekuje se i završetak radova na rekonstrukciji puta ka Vraćenovićima, a već naredne godine krenuće se i sa rekonstrukcijom preostalih 17 kilometara puta od Kusida ka Vilusima čime bi se zaokružila putna infrastruktura od Nikšića prema Bosni i Hercegovini.

Izvor: RTCG