MODA SLAJDER

DRUGA NOĆ ,,RENAULT INITIALE FASHION CONNECTION”: Revije Lazara Ilića, Dejane Lukić, studenata UDG i brenda Premium stars

Drugo veče jubilarnog, 20. ,,Renault Initiale Fashion Connection”-a proteklo je u znaku revija Lazara Ilića, studenata Fakulteta za modni dizajn Univerziteta Donja Gorica, Dejane Lukić i brenda ,,Premium Stars”.

Dejana Lukić predstavila je kolekciju ,,Number 5“ inspirisanu Koko Šanel. Dvadeset jednu kreaciju odlikovale su crne, bordo i zelene kombinacije od sirove svile, pliša, satena i vunenih štofova.

This slideshow requires JavaScript.

Brend ,,Premium stars“ predstavio je kolekcije Polo, Ralf Loren, Gant i Lacoste za narednu godinu.

Lazar Ilić prikazao je kolekciju pod nazivom ,,Back to Black”. Izrada ovih kreacija bila je bazirana na tri različite vrste čipke. Sedamnaest modela, većinom namijenjenih odvažnim damama, urađeno je u crnoj boji, dok su tri bila od ljubičastog krzna.

This slideshow requires JavaScript.

Studenti Fakulteta za modni dizajn Univerziteta Donja Gorica Aleksa Dopuđa, Marta Garčević, Perunika Šćekić, Anđela Nikolić i Aleksandra Kažanegra prikazali su kolekcije na diplomsku temu ,,Crnogorska poezija”. Kao inspiracija poslužili su im stihovi Jelene Nelević Martinović,  Radovana Zogovića, Novice Tadića i Mladena Lompara.

Završna noć manifestacije je u nedjelju, 22. oktobra, u hotelu ,,Hilton“, gdje će kolekciju predstaviti  Darko Kostić, pa će tako, prvi put u Crnoj Gori, jedan kreator publici da se  pokloni dva puta – u 21 i 22 sata. Kostić ovom kolekcijom, za koju kaže da je njegova najekskluzivnija do sada, obilježava 15 godina rada.

Vizuelni image, video i oficijelnu fotografiju uradila je kreativna agencija ONE&NINE na čelu sa Jelicom Bujić. Pred njenim objektivom našle su se crnogorske manekenke Sandra Barović, Jelena Krivokapić, Maja Abramović, Nataša Đurović i Sandra Krapović koje su nekada bile okosnica crnogorske modne scene a obilježile su i prvo izdanje Connectiona 2008. godine u Miločeru. Oficijelni fotografi su Ivan Đurović, Jovana Iković i Đorđe Cmiljanić, dekorater scene  je Jelena Mlađenović, dok šminku i frizuru potpisuju Ljubica Bulatović i Zoran Vukčević.

Organizator je modna agencija ,,Mondaine models”.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac

(Više fotografija u foto galeriji)