MODA SLAJDER

RENAULT INITIALE FASHION CONNECTION: Kolekcije Pejović, Todorović i Ćalića na otvaranju jubilarnog izdanja

Modeli Nataše Pejović

Jubilarni, 20. Renault Initiale Fashion connection otvoren je sinoć na Imanju Knjaz prikazivanjem kolekcija Nataše Pejović, Borisa Ćalića, Tijane Todorović i brendova Adidas by SportVision, Threelosophy i Nike by SportVision.
Nataša Pejović, otvarajući manifestaciju, odlučila se da u kolekciju za proljeće-ljeto 2018. unese futurističko-ratničku notu. Budućnost su manekenke gledale kroz futurističke naočare, dok se romantika ogledala u haljinama bijele, pink i plave boje. Preovladavala je bijela, a kroz kreacije se provlačilo ručno ukrašavanje, trake, leptiri, cvjetovi i šljokice. Pejović je od materijala koristila luksuznu čipku, svilu, saten i til.

This slideshow requires JavaScript.

Brend Adidas by SportVision predstavio je muško-žensku kolekciju patika, trenerki i jakni.
Threelosophy je prikazao kolekciju za jesen-zimu 2017-18. Modele nisu nosile manekenke, već, kako je rečeno, ,,uspješne i jake žene različite životne dobi kojima je ovaj brend naklonjen”, pa je tako jednu od kreacija ponijela i trudnica.
Nike by SportVision predstavio je trenerke, rance, kape i patike.
Tijana Todorović prikazala je dio kolekcije sa Kotorske smotre mode, inspirisane dobrotskom čipkom, uz dodatak novih modela. Naziv kolekcije bio je ,,Flos”. Deset odjevnih kreacija u bijeloj, crnoj, oranž i plavoj boji. Od materijala preovladavali su koža, svila i organca. Crteže po motivima primjenjivala je na samim modelima.

This slideshow requires JavaScript.

Boris Ćalić u svom predstavljanju spojio je dvije kolekcije – jednu koju je radio za ovogodišnju Kotorsku smotru mode, a koja je bila inspirisana dobrotskom čipkom i drugu, takozvanu lifestyle resort.

Manekeni su izlazili uz pjesmu ,,It’s a man’s world”. U prvoj kolekciji su bili modeli u bijeloj boji, izrađeni od svile i pamuka, a u drugoj haljine u žutoj, bordo i oranž boji. Bile su to kreacije jednostavnih, čistih linija. U 12 kreacija našle su se i dvije muške – karo odijelo i džemper i pantalone.

This slideshow requires JavaScript.


– Sve je večeras odisalo sjajem i glamurom kakve jubilej i zaslužuje. Bilo je za svakoga ponešto. Korak naprijed, što se tiče jubileja, napravili smo u pogledu kampanje i scenografije koja je ovoga puta u tu čast izmijenjena u obliku broda. Mislim da smo imali jedra da bismo večeras sigurno otplovili, s obzirom kakva je pozitivna energija vladala ovdje – prenijela je utiske nakon revija jedna od vlasnica agencije ,,Mondaine models” Danijela Mujović.

Danijela Mujović i Jasna Božović

Večeras će na istom mjestu kreacije prikazati Lazar Ilić, diplomirani studenti fakulteta za dizajn Univerziteta Donja Gorica, Dejana Lukić i Premium Stars.
Vizuelni image, video i oficijelnu fotografiju uradila je kreativna agencija ONE&NINE na čelu sa Jelicom Bujić. Pred njenim objektivom našle su se crnogorske manekenke Sandra Barović, Jelena Krivokapić, Maja Abramović, Nataša Đurović i Sandra Krapović koje su nekada bile okosnica crnogorske modne scene a obilježile su i prvo izdanje Connectiona 2008. godine u Miločeru. Oficijelni fotografi su Ivan Đurović, Jovana Iković i Đorđe Cmiljanić, dekorater scene  je Jelena Mlađenović, dok šminku i frizuru potpisuju Ljubica Bulatović i Zoran Vukčević.
Organizator je modna agencija ,,Mondaine models”.
B.R.
Foto: B. Šekularac

 

(Više fotografija u foto galeriji)