DRUŠTVO PREPORUKA

POTPISAN SPORAZUM: Crnogorci bez viza mogu u UAE

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE šeik Abdulah bin Zajed Al-Nahjan, potpisali su u Abu Dabiju Protokol o izmjenama i dopunama Sporazuma između vlada Crne Gore i UAE o međusobnom oslobađanju nosilaca diplomatskih i službenih pasoša od ulaznih viza, koji će omogućiti crnogorskim državljanima – nosiocima običnih pasoša da uđu i borave na teritoriji UAE do 90 dana, bez vize.

– Zajednički je istaknuto da je potpisivanje Sporazuma veoma važno za razvijanje i jačanje odnosa UAE i Crne Gore – saopšteno je iz Ministarstva.

Darmanović je ocijenio da će povoljan vizni režim i već uspostavljena avio linija Tivat-Dubai uticati na dalji rast turističkog prometa i intenziviranje kontakata u različitim sferama između dva naroda.

Ministar Al-Nahjan je naglasio da je dogovoreno potpisivanje još dva sporazuma u narednom periodu, koji će značajno unaprijediti bilateralne odnose.

Tokom susreta razmotreni su predlozi za nastavak i unapređenje ukupne saradnje, s posebnim akcentom na turizam, investicije, infrastrukturu, energetiku i poljoprivredu.

– Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama – kazali su u Ministarstvu.

Tokom posjete, Darmanović je položio vijenac na spomenik stradalim borcima Wahat Alkarama.
Izvor i foto: CdM