DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Prodavnice mobilnih telefona oštetili za 13.000 eura

Crnogorskoj policiji podnijeta je prijava protiv osobe koja je, kako se sumnja, tri radnje za prodaju mobilnih uređaja u Podgorici oštetila za oko 13.000 eura.

Osumnjičeni je, prema navodima advokata oštećenih firmi, Damira Lekića, oštetio radnje ,,GSM Mobile”, ,,PG Mobile” i ,,City Mobile”.

Takođe, prijava policiji podnijeta je i protiv druge osobe, koja je pokušala izvršiti prevaru u radnji ,,Zoki Mobile” u Budvi, a pokušaj prevare desio se i u radnji ,,Euromobitel” u Podgorici.

Kako je Lekić kazao ,,Vijestima”, sumnja se da se radi o grupi koja se u više crnogorskih gradova bavi krivičnim djelima prevara, a kojima su ciljne grupe prodavnice koje se bave trgovinom mobilnih telelefona i prateće opreme.

U prodavnicama ,,GSM Mobile”, ,,PG Mobile” i ,,City Mobile”, navodi Lekić, pojavio se čovjek koji se predstavio kao zaposleni u privrednom društvu ,,Gardašević” i u ime firme zatražio kupovinu veće količine mobilnih aparata, navodeći da će cijenu izmiriti putem računa navedenog privrednog društva.

Nakon što je dobio fakturu po kojoj u ime firme ,,Gardašević” treba da izmiri obaveze za telefone, dodaje Lekić, isti se kasnije u toku dana vratio kod prodavca sa platnim nalogom banke, ovjerenim pečatom privrednog društva ,,Gardašević” kao i pečatom banke u kojoj je navodno izvršena uplata na ime kupoprodajne cijene telefona.

Prodavci su mu po dobijanju navedene uplatnice predavali robu.

– Međutum, uplata nije prelazila na račun prodavaca ni sjutradan, a nakon detaljnih provjera u banci u kojoj je čovjek u ime firme ,,Gardašević” vršio uplate na račun prodavaca, dobijena je informacija da je na uplatnicama ko račun firme ,,Gardašević” upisivan nepostojeći račun – kazao je Lekić ,,Vijestima.”

Osoba koja je pokušala počiniti prevaru u kompaniji ,,Zoki Mobile” u Budvi predstavljala se kao radnik kompanije ,,VG Promet”.

Izvor i foto: Vijesti