DRUŠTVO PREPORUKA

,,DA IMAJU I ONI KOJI NEMAJU”: U subotu u ,,Delti” akcija sakupljanja hrane i higijenskih sredstava

Humanitarna akcija pod nazivom ,,Da imaju i oni koji nemaju “, povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, biće održana u subotu, 14. oktobra u Delta sitiju, u blizini marketa ,,Aroma”. Akcija će početi u 9:30 i trajaće do 22 sata.
Banka hrane CG će tako, osmu godinu zaredom, organizovati humanitarnu akciju sakupljanja hrane i higijenskih sredstava u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije ,,Slobodan Škerović” i ,,Delta sitijem”, kao domaćinom, namijenjenu socijalno ugroženim porodicama.
Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar za Svjetski dan borbe protiv siromaštva 1987. godine, sa ciljem ukazivanja na potrebu iskorijevanja siromaštva u svim zemljama svijeta.
Povodom tog datuma širom svijeta organizuju se akcije solidarnosti i apeluje da svi pomognemo ugroženima koliko možemo, kažu iz Banke hrane CG.
Vlade svih država, a posebno onih sa velikim brojem ugroženih stanovnika, dodaju iz ove organizacije, se pozivaju da proaktivnom politikom stvore ambijent za brži izlazak iz siromaštva.
– Koliko porodica će dobiti pomoć zavisi od nas. Donirajmo, naše malo njima puno znači! – poručuju iz Banke hrane Crne Gore.
B.R.