DRUŠTVO PREPORUKA

FZO: Sistem funkcioniše, zakazani prvi pregledi

Portal Fonda za zdravstveno osiguranje za elektronsko zakazivanje eZdravlje.me počeo je sa radom i funkcioniše, a jedan broj građana je, kazao je Dnevnim novinama portparol Fonda Amer Ramusović, već zakazao preglede kod izabranih doktora.

-Za nekoliko dana znaćemo koliko su građani zainteresovani za ovaj način zakazivanja pregleda kod izabranih doktora, ali prvog dana rada portal funkcioniše i ima građana koji su putem njega već zakazali pregled – kazao je Ramusović.

On je podsjetio da je pristup portalu moguć putem web adrese (www. ezdravlje.me) ili odgovarajuće mobilne aplikacije (eZdravlje.me).

-Da bi građani pristupili ovom online servisu, neophodno je da se obrate izabranom doktoru kako bi dobili svoj PIN kod. Prijava se obavlja jendostavno ukucavanjem PIN koda i broja zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice) – objasnio je Ramusović.

Kako se navodi na sajtu www.ezdravlje.me, eZakazivanje je servis za online zakazivanje posjeta kod svih izabranih doktora u domovima zdravlja za odrasle, za žene i za djecu koji omogućava i provjeru, otkazivanje ili promjenu zakazanih termina.

Na taj način se mogu zakazati sve vrste posjeta, osim preventivnih pregleda (savjetovališta za djecu i redovnih imunizacija) i kućnih posjeta izabranih doktora.

Servis mogu koristiti osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje, koji su registrovani kod izabranih doktora u domovima zdravlja.

-Mobilnu aplikaciju za Android OS građani mogu preuzeti preko Google Play Store-a, dok će preuzimanje mobilne aplikacije za IOS biti omogućeno uskoro na iTunes App Store-u – navodi se na sajtu.

Podsjetimo, krajem 2016. godine Dom zdravlja Podgorica omogućio je zdravstvenim osiguranicama da putem SMS Viber servisa zakažu pregled i dobiju informacije o radu izabranih doktora. Takođe, od 15. juna ove godine, na snazi je novi sistem po kom izabrani ljekari zakazuju elektronskim putem specijalističke preglede u Kliničkom centru Crne Gore.

Izvor: Dnevne novine/cdm.me