Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

BEOGRADSKA FILHARMONIJA: Rejf Fajns na snimanju o Nurejevu

Foto: Beogradska filharmonija

Britanski glumac i reditelj Rejf Fajns prisustvovao je danas u Beogradskoj filharmoniji prvom danu snimanja svog filma o najvećem baletanu svih vremena Rudolfu Nurejevu, saopštila je Beogradska filharmonija.

Fajns je izrazio zahvalnost Beogradskoj filharmoniji što učestvuje u ovako važnom projektu na kojem radi već duže vreme.

-Za film o životnoj priči najvećeg baletana svih vremena, Beogradska filharmonija izvodi muziku iz čuvenih baleta Čajkovskog, Prokofjeva i Minkusa u aranžmanima Ijana Eškerija, pod dirigentskom palicom Endija Brauna, muzičkog direktora Londonskog Metropoliten orkestra – navodi se u saopštenju.

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac naveo je da se Filharmonija kroz taj filmski projekat, tri godine nakon prvog nastupa u Karnegi holu, vraća na američko tržište.

-Vraćamo se zajedno sa Rejfom Fajnsom, pravo u Holivud. Zvuči filmski, priznaćete – rekao je Tasovac.

Tasovac je dodao da mu je veliko zadovolјstvo, ne samo zato što je Filharmonija dio tako prestižne produkcije, dogovorene tokom velikog junskog koncerta na otvorenom, već i zato što vidi da poreske olakšice za filmske producente, koje je Vlada usvojila u vrijeme dok je bio ministar kulture, uveliko daju rezultate pa tako Srbija postaje sve poželјnija filmska destinacija.

Izvor: N1