ART PREPORUKA

DUH IBICE NA REFRESHU: Maximus proključao uz UNER-a i AFFKT-a

Refresh Festival @Maximus Kotor – Day 2 – 11.08.2017 // Foto: Luka Grgurević

Nakon spektakularnog otvaranja jubilarnog, desetog Refresh festivala, sinoć je Maximus proključao uz 1.200 posjetilaca koji su izlazak sunca dočekali plešući uz najbolje setove nekih od najvećih DJ imena.
Duh Španije na glavnu festivalsku binu prenijeli su rezidenti najboljih klubova na Ibici UNER i Marc Martinez Nadal, poznatiji kao AFFKT i opravdali titulu zvijezda večeri.

Refresh Festival @Maximus Kotor – Day 2 – 11.08.2017 // Foto: Luka Grgurević

Žurka je, u 23 sata, odlično počela uz miljenike domaće publike Raya b2b Darka Miloševića koji su, po već isprobanom receptu, zagrijali atmosferu u kotorskoj diskoteci i pripremili teren za show kakav se doživljava u najvažnijim svjetskim klubovima i najve’im centrima noćnog života.
AFFKT je dočekan uz velike ovacije i aplauze, što ga je dodatno inspirisalo da zapali stage i odvede prisutne na muzičko putovanje kroz vrijeme. Naime, “sin hiljadu zvukova” je u prepoznatljivom maniru predstavio svoj jedinstven muzički izraz – svojevstan spoj kulture, tradicije i modernosti. Nijesu izostali ni aktuelni svjetski hitove, koje je Španac predstavio u novom ruhu, više nego dobro prihvaćenom kod publike.

Refresh Festival @Maximus Kotor – Day 2 – 11.08.2017 // Foto: Luka Grgurević

Izlazak na scenu još jednog izdanka nove generacije španske elektronske muzike raspametio je već uzavreli Maximus. UNER je razgalio goste setom koji obiluje poznatim radovima poput ,,Raw Sweat” i ,,Bassboot”, nastalim pod etiketom poznate izdavačke kuće Diynamic i na dva sata ih preselio na jedno od najjatraktivnijih tačaka na svijetu i centru najboljeg provoda – Ibicu. Savršenim spojem vanvremenskog miksa i svjetslosnih efekata, UNER je priredio muzičku bajku za pamćenje.
Publiku su budnom i na nogama održali Proximus b2b TZ Project koji su energičnim muzičkim koktelom završili drugi dan Refresha.
Ljubitelji psihodeličnog trensa i clubbinga uživali su na Trance bini uz izraelski DJ tandem Vertical Mode koji je priredio fantastičan nastup, a ni najmanje nisu zaostajali DJ Shogan i Aquapipe.

This slideshow requires JavaScript.


Agents Of Time, Marc Romboy i Electric Universe za vatreno finale
Završnicu Refresha obilježiće nastupi čuvenog italijanskog tria Agents Of Time i njemačkog DJ majstora Marca Romboy-a. O genijalnosti Andree Di Cegliea, Fedelea Ladise i Luigi-a Tutola govori podatak da su za četiri godine, koliko postoji Agents Of Time, lansirali plejadu izdanja koji su osvojili publiku širom svijeta – od albuma “Spread The Word”, preko cijenjenog EP “Polina”, singla”Lotus Flover”, do “Obsidian” označenog kao izuzetna dance himna. Scenu će zapaliti i osnivač izdavačke kuće “Le Petit Prince” i vlasnik šest albuma Marc Romboy. Njegovi nastupi u nekim od najprestižnijih svjetskih klubova poput Berghain, Vatergate, Rek i Fabric, dokaz su da će atmosferu u Maximusu dovesti do usijanja. Za atmosferu na Trance bini biće zaduženi tvorci vanvremenskih albuma “One love” i “Cosmic experience” Electric Universe. Ulaznica i za poslednje veče Refresha košta 12 eura.

kud duga