ART SLAJDER

DINO MERLIN U ULCINJU: Pearl beachom širile se dobre vibracije i poruke ljubavi

Bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin prvi put na turneji ,,Hotel Nacional“ nastupio je na plaži, a tu čast imala je sinoć Pearl beach u Ulcinju.
Prije samog nastupa izdvojio je vrijeme za novinare, rekavši da je divan osjećaj biti u Ulcinju.
– Nadam se da ćete uživati kao što ću ja uživati sa ovom divnom crnogorskom publikom – kazao je Dino Merlin.
Posjetioci, njih više od 20.000, uživali su, pjevajući svaku pjesmu s njim, a bilo je primjetno da uživa i Dino Merlin. On je za svakoga od publike imao topao osmijeh i pružao ruke ka djeci i odraslima iz prvog reda.
Već sa prvim taktovima ,,Hotela Nacional“ kamere na mobilnim telefonima bile su spremne da zabilježe izlazak Merlina.
Uslijedila je ,,Kad čovjek voli ženu“.

This slideshow requires JavaScript.


– Jeste li dobro? Uželio sam vas. Dugo nisam bio tu. Poželio sam ovakvu noć, a ko ne bi poželio ovakvu noć. Jeste li spremni? Sigurno? Diži ruke – kazao je Dino Merlin i sve ruke bile su podignute i grla spremna da nastave da pjevaju ,,Kad čovjek voli ženu“.
,,Ne zovi me na grijeh“, ,,Umri prije smrti“, ,,Lelo“, ,,Sve je laž“, ,,Nedostaješ“, ,,Rane“ i ostale hitove pubika je pjevala horski.
Sa ,,kralju“ i ,,Dino, legendo“ publika je pozdravila njegovo pitanje: ,,Da li je emocionalna toplota još u nama?“.
– Sanjao sam da imam san. Sanjao sam da se čovječanstvo umorilo od ubijanja, krvi. Sanjao sam da su se ljudi zaželjeli mira, solidarnosti, sreće, ljubavi… I Mjesec je obasjao tvoje lice u onom trenutku kad si rekla da me voliš – kazao je Dino Merlin sa prvim taktovima pjesme ,,Kad si rekla da me voliš“.
Nakon toga poklonio se sa izuzetnim sviračima i pratećim vokalima publici, a ona ga pozvala na bis zapjevavši ,,Bosnom behar probeharao“. Merlin je odgovorio prvo otpjevavši ,,Školjku“, pa zatim ,,Bosnom behar probeharao“, ,,Kad zamirišu jorgovani“ i ,,Moj je život Švicarska“.
Zaželio je publici da ne izgube puteve i ciljeve, a onda zamolio da svi upale svijetla na mobilnim telefonima. Bio je to još jedan zvjezdani trenutak uz pjesmu ,,Deset mlađa“.
– Hvala za emociju, energiju, ljubav i sjaj u očima. Vidimo se! Živi i zdravi bili! – pozdravio je Merlin publiku u 00.48 sati.

This slideshow requires JavaScript.


Posjetioci iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine pozdravili su ga aplauzom. Bila je to prava pjevačka, sviračka i produkcijska čarolija koja će se dugo pamtiti.
Prije Dina Merlina, nastupio je Dženan Lončarević, kao i di-džejevi Vivo iz Izraela i Mon iz Španije.
Tekst i foto: B.R.

kud duga

One Response to DINO MERLIN U ULCINJU: Pearl beachom širile se dobre vibracije i poruke ljubavi