PREPORUKA SPORT

ZAVRŠEN NAJSKUPLJI TRANSFER U ISTORIJI: PSŽ poželio dobrodošlicu Nejmaru

Foto: psg.fr

Brazilski fudbaler Nejmar platio je svoju klauzulu od 222 miliona eura kako bi mogao da napusti Barselonu i pridruži se francuskom PSŽ-u. Potpisao je petogodišnji ugovor i u francuskom klubu ostaje do 30. juna 2022. godine.
– Veoma sam srećan što sam stigao u Pari-Sen Žermen. Otkako sam došao u Evropu, ovaj klub uvijek je bio jedan od najkompetitivnijih i najambicioznijih. I najveći izazov, što me je najviše motivisalo da se pridružim novim saigračima u pomoći da osvojimo titule koje navijači žele. Uz ambiciju, ono što me je privuklo Pari-Sen Žermenu jesu energija i strast. Četiri sezone proveo sam u Evropi i spreman sam za ovaj izazov. Od danas, uradiću sve što je u mojoj moći da pomognem saigračima, proširim vidike i donesem sreću milionima navijača širom svijeta – kazao je Nejmar nakon potpisivanja ugovora.

Foto: psg.fr

Nejmar je stigao direktno u Barselonu kako bi sam otkupio svoju klauzulu nakon što je La Liga stopirala transfer.


Tako je zaobišao prepreke koje su se pojavile prilikom realizacije transfera.

Podsjetimo, La Liga je blokirala transfer, ali nije mogla da zaustavi Nejmara da to učini sa svojim advokatima u klupskim prostorijama.

Barseloni odgovara da što prije ima na računu 222 miliona eura kako bi mogla da dovede zamjenu za brazilskog napadača i dodatno ojača ekipu.

Isto tako odgovara Nejmaru i PSŽ-u, koji je nakon uplate i potvrdio najskuplji transfer u istoriji fudbala.
Izvor: Klix.ba