ART PREPORUKA

REFRESH FESTIVAL: Stižu Mark Knight, UNER, Agents Of Time, Marc Romboy…


Jubilarni deseti Refresh festival biće održan od 10. do 12. avgusta u kotorskoj diskoteci Maximus. Na dvije odvojene bine nastupiće više od 50 izvođača, a program glavne bine predvode svjetske DJ zvijezde Mark Knight, Fernando Lagreca, Uner, Affkt, Agents of time i Marc Romboy. Festival u Kotoru na Trance bini ugostiće im-ena: Indra, Vertical mode i Electric Universe.
Predvodnik moderne evolucije dance kulture i osnivač prestižne diskografske kuće Toolroom Record Mark Knight nastupiće u četvrtak 10. avgusta i u svom set zavrtjeti neke od planetarno popularnih numera kao što su ,,Downpipe“, ,,Good Times“ i ,,Devil Walking“. U karijeri dužoj od 10 godina sarađivao je sa kultnim imenima poput Carl Cox, Jeff Mils, Eric Prydz, a rad sa grupom Black Eyed Peas na platinastom albumu „The-End“ donio mu je nominaciju za Grammy.
Iste večeri za pultom će se naći i Urugvajac Fernando Lagreca. S albumom ,,Control” nastupao je na festivalima poput ElectroSplash, BIME, The Warehouse i Dabadaba, a ovaj DJ mag je zasukao rukave i ove godine će nas obradovati setom koji obiluje novim tehno zvukom začinjenim orijentalnim elementima, oštrim notama i upadljivom ljepotom ritma.
Druga festivalska noć rezervisana je za neka od najbitnijih muzičkih imena iz nove generacije španske elek-tronske muzike. UNER će u petak 11. avgusta publiku Refresh festivala razgaliti setom koji obiluje trakama poput ,,Raw Sweat” i ,,Bassboot”, nastalim pod etiketom poznate izdavačke kuće Diynamic. Ovaj muzičar je zavrijedio poštovanje muzičke industrije neospornim talentom i marljivim radom što je učinilo da njegova muzika krasi repertoare brojnih zvijezda poput Luciana, Carl Coxa, Laurenta Garniera.
Iste večeri na glavnu binu će se popeti Marc Martinez Nadal, poznatiji kao AFFKT. ,,Sin hiljadu zvukova”, kako ga mnogi nazivaju, Marc se posvetio životu sinteze, pa se u njegovom muzičkom izrazu mogu osjetiti spoj kulture, tradicije i modernosti.
Završnicu Refresha u subotu 12. avgusta obilježiće čuveni italijanski trio Agents Of Time i njemačka DJ zvijezda Marc Romboy. Za četiri godine, koliko postoji Agents Of Time, Andrea Di Ceglieo, Fedele Ladis i Luigi Tutola objavili su pregršt izdanja kojima su osvojili simpatije publike širom svijeta – od albuma ,,Spread The Word”, preko cijenjenog EP ,,Polina”, single ,,Lotus Flover”, sve do numere ,,Obsidian”, pre-poznatljive kao izuzetne dance himne plesnih podijuma. Marc Romboy je osnivač izdavačke kuće ,,Le Petit Prince” i vlasnik šest sjajnih izdanja ,,Gemini”, ,,Contrast”, ,,Luna” i ,,Taiio”, ,,Shades” i ,,Voiage de la planete”.
Više nego zanimljivo biće i na Trance bini, gdje je za dobar provod prve večeri zaduženi tvorac nevjerovatnih melodija, čija je osnovna vodilja da podstiče kreativni duh i podiže atmosferu kod mladih ljudi, DJ Indie. Druge večeri na Trance bini očekuje nas nastup pionira psihodeličnog trensa izmiksovanog sa snagom progresivne muzike Vertical mode, dok će tvorci vanvremenskih albuma ,,One love” i ,,Cosmic experience” Electric Universe nastupiti u samoj završnici festivala u subotu 12. avgusta.
Ulaznice za sva tri dana festivala po promo cijeni od 19 eura u prodaji
Veoma ograničen broj ulaznica za sva tri dana festivala po promotivnoj cijeni od 19 eura se mogu naći u svim većim mjestima i gradovima u Crnoj Gori posredstvom prodajne mreže ,,Gigstix”. Spisak prodajnih mjesta se može pronaći na sajtu festiva-la www.refreshfestival.me