DRUŠTVO PREPORUKA

HERCEG NOVI: Zapalio se motor autobusa u zaleđu

Iznad kamenoloma, poviše Trebesina, nešto prije 13 h zapalio se autobus, firme ,,Jugoprevoz” Gacko, u kojem je bilo oko dvadesetak putnika.

Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi dobila je poziv za intervenciju u 12.55 h. Odmah je upućeno jedno vozilo i 3 pripadnika Službe zaštite.

– Gorio je motor autobusa, ali je brzom intervencijom novskih vatrogasaca, požar lokalizovan čime je spriječena veća materijalna šteta, ali i probijanje plamena u unutrašnjost autobusa. Niko od putnika nije povrijeđen – kazao nam je pripadnik Službe zaštite, Aleksandar Škobalj.

Na mjesto događaja su i pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi, koji bi trebalo nakon uviđaja, da utvrde uzrok požara.

Gori opet iznad Zabrđa

Iako je velika požarna stihija na Luštici početkom prošle sedmice umirena, dim se danas ponovo pojavio iznad Zabrđa, prije otprilike dva sata. Na terenu su novski vatrogasci kao i vatrogasci DVD Krtoli:

– Gori nepristupačan teren, djelimično na starom požarištu, a djelimično je zahvatio novi dio, i svakim danom imamo tamo desetak intervencija. Koliko sam obaviješten, pozvani su i Air tractori da pomognu gašenje – kazao je Škobalj.

Izvor i foto: CdM